2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

EMMI: Még az újranyitás előtt beoltják a regisztráló pedagógusokat

Még azelőtt beoltják a vakcinainfo.gov.hu internetes oldalon regisztráló pedagógusokat, oktatókat, óvodai és iskolai dolgozókat, hogy a hétköznapi rendben újraindul a munka az óvodákban és iskolákban – erről levélben adott tájékoztatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az újranyitás a tervek szerint körülbelül egy héttel azután történhet meg, hogy Magyarországon a beoltottak száma eléri a 2,5 milliót.

Az oltást kórházi oltópontokon, két ütemben kaphatják majd meg az érintettek. Az első ütemben SMS-ben kapnak értesítést az oltás időpontjáról és helyszínéről azok a pedagógusok, illetve a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő dolgozók, akik már 2021. március 24. előtt regisztráltak a koronavírus elleni oltásra. Őket a minisztérium tájékoztatása szerint már a jövő héten elkezdik behívni az oltópontokra. A második ütemben pedig azok kapják meg az oltást, akik március 24-ig nem regisztráltak, de 2021. március 29-én éjfélig kérik a vakcinát a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Az egyéb óvodai és iskolai dolgozók oltásának előfeltétele, hogy azonosításuk érdekében 2021. március 29-én, hétfőn éjfélig az intézmények a KIR EESZT tájékoztató rendszer „Egyéb foglalkoztatottak TAJ adatok” menüpontjában rögzítsék az érintettek TAJ számát. Az ilyen dolgozók adatait 2020 novembere óta kérte feltölteni a minisztérium a fertőzöttség nyomon követése érdekében, az intézmények döntő többségében ez meg is történt. Azoknak az intézményeknek, amelyek ezt már megtették, nincs további teendőjük, ugyanakkor nekik is érdemes lehet ellenőrizni a feltöltött adatokat. A minisztérium arra kéri az intézményvezetőket, hogy az így bejelentett dolgozók figyelmét hívják fel arra, hogy 2021. március 29. hétfőn éjfélig nekik egyénileg is regisztrálniuk keli a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

A minisztérium arra is kéri az intézményvezetőket, hogy az oltások igénylésénél  legyenek tekintettel a tanulókkal nagy számban találkozó olyan hitoktatókra is, akik a foglalkoztatásuk jellege miatt nem rendelkeznek oktatási azonosító számmal, az ő TAJ számaikat ugyanis szintén fel tudják rögzíteni a KIR EESZT tájékoztató felületén.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívja a figyelmet arra is, hogy az oltási akcióra való felkészülés részeként a 2021. március 27-28-i hétvégén a KIR rendszert frissítik majd, ezért hétfőn az esetlegesen hiányzó adatok rögzítésére nem lesz lehetőség.

A 2. ütemben érintetteket szintén a regisztráció során megadott SMS-ben értesítik majd arról, hogy mikor és hol kaphatják meg az oltást, amire a tervek szerint a Húsvét utáni napokban kerül majd sor. Azokat a pedagógusokat, akik az adatbázisok összevezetése alapján eddig még nem regisztráltak, a minisztérium tájékoztatása szerint közvetlenül is megszólítják majd.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…