2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Elkészült az újjávarázsolt mezőkövesdi általános iskola

Többi közt új nyílászárókkal, kibővített tornateremmel és teljesen felújított homlokzattal várja vissza a mezőkövesdi általános iskola a diákjait. Az oktatási intézmény felújítását még tavaly tavasszal kezdte meg a Jánosik és Társai Kft.

Csaknem egy éven keresztül, fél százan dolgoztak az épület felújításán. A munkálatok nemrégiben befejeződtek, már csak az ilyenkor szokásos műszaki átadás van hátra.

Összességében mintegy 300 millió forintból újult meg a mezőkövesdi általános iskola épülete. Teljes felújításon esett át az oktatási intézmény. Kicserélték a nyílászárókat, az épület gépészeti és villamossági rendszereit, napelemeket telepítettek. Kibővítették és felújították a tornaterem épületét, több mint 3000 négyzetméteren hőszigeteltek, lift került beépítésre, valamint a homlokzat is teljes rekonstrukción esett át – közölte Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. cégtulajdonosa. – Részünkről a munkálatok befejeződtek, már csak a műszaki átadás van hátra. Összességében egy olyan épület jött létre, mely a kor elvárásainak megfelelő. Kényelmesebbé teszi a tanulók és a tanárok mindennapjait, valamint az intézmény kisebb rezsi költséggel üzemeltethető. Hamarosan az ideiglenesen kiköltöztetett diákok is visszaköltözhetnek. Biztos vagyok benne, hogy örömüket lelik majd a megújult iskolában.
Innovatív szoftvereket fejlesztett a Jánosik és Társai Kft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek