2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Elfogadták a megyei költségvetést

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén elfogadták az önkormányzat 2019-es költségvetését. A képviselők részletesen megvitatták a Középtávú gazdasági program (2015-2019) végrehajtásáról készült tájékoztatót valamint a megyében működő turisztikai desztinációs menedzsmentek (TDM) munkáját.

Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke tájékoztatta a testületet a november végi ülés óta történt fontosabb eseményekről, amelyekről a www.baz.hu honlapon részletesen olvashatnak.

Az önkormányzatok életének, munkájának a keretét a költségvetés határozza meg, így nem meglepő, hogy az első napirend keretében a 2019. évi költségvetési rendeletet alkotta meg a testület.  A költségvetési bevételi főösszegét 354 millió forintban, a finanszírozási bevételek főösszegét 271,9 millió forintban bevételi főösszegét 625,9 millió forintban határozták meg. A kiadási oldal főösszege ugyancsak 625,9 millió forint, tehát egyensúlyi költségvetést fogadott el a testület.

Már a középtávú gazdasági programmal kapcsolatban is szóba került az idegenforgalom, amelyet a képviselők a TDM-ek beszámolójával kapcsolatban folytattak. Többen is kifejtették, hogy a rendelkezésre álló forrásokat jól használták fel, hasznos munkát végeznek, amelyet folytatni kell, mert megyénk gazdaságának egyre erősödő ágazata az idegenforgalom. Szorgalmazták a megyei szintű egyeztetést, marketing munkát is.

A testület elfogadta a megyei értéktár bizottság tavaly második félévi tevékenységéről készült beszámolót, módosították a BORA 94 Kft. alapító okiratát. Zárt ülés keretében döntöttek az idei közbiztonsági és a tűzbiztonsági díjak adományozásáról. Az ülés végén, az egyebek közt szóba került a 26-os főút elkerülő szakasza megépítésének kérdése, a 2019. évi választásokkal kapcsolatos tudnivalók, illetve Török Dezső bejelentette, hogy az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepét Cigánd városával közösen ünnepli a megye március 13.-án.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek