2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Elfogadták a megyei költségvetést

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén megalkotta a megyei önkormányzat 2020-as költségvetését, egyhangúlag támogatta a közgyűlés a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését.
Bánné dr. Gál Boglárka, elnök nyitotta meg a közgyűlést, tájékoztatást adott a legutóbbi ülés óta történt legfontosabb eseményekről (amelyekről a www.baz.hu honlapon olvashatnak). Az elfogadott napirend értelmében zárt ülésen tárgyalták a közbiztonsági és a tűzbiztonsági díjak előterjesztését, valamint egy, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programmal (TOP) kapcsolatos előterjesztést. A nyilvános ülés keretében alkották meg az önkormányzat idei költségvetését, amely bevételi és kiadási főösszege a mérleg szerint 644 millió Forint.

Megalkották az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát is. Az egyik ellenzéki képviselő kedves gesztusként megköszönte az önkormányzat vezetésének konstruktivitását. A közgyűlés elfogadta a Megyei Értéktár Bizottság tavalyi, második féléves munkájáról készült beszámolót. A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a Szalai Szabolcs (Fidesz-KDNP) által előterjesztett javaslatot, a Székely Nemzeti Tanács Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért című európai polgári kezdeményezésének támogatásáról.

A közgyűlés végén az elnök bejelentette, hogy nemzeti ünnepünk, március 15. tiszteletére az idén Mezőcsáton rendeznek megemlékezést.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum