2021. 12. 6. hétfő

Miklós
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF

Elfogadták a megyei költségvetést

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén megalkotta a megyei önkormányzat 2020-as költségvetését, egyhangúlag támogatta a közgyűlés a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését.
Bánné dr. Gál Boglárka, elnök nyitotta meg a közgyűlést, tájékoztatást adott a legutóbbi ülés óta történt legfontosabb eseményekről (amelyekről a www.baz.hu honlapon olvashatnak). Az elfogadott napirend értelmében zárt ülésen tárgyalták a közbiztonsági és a tűzbiztonsági díjak előterjesztését, valamint egy, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programmal (TOP) kapcsolatos előterjesztést. A nyilvános ülés keretében alkották meg az önkormányzat idei költségvetését, amely bevételi és kiadási főösszege a mérleg szerint 644 millió Forint.

Megalkották az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát is. Az egyik ellenzéki képviselő kedves gesztusként megköszönte az önkormányzat vezetésének konstruktivitását. A közgyűlés elfogadta a Megyei Értéktár Bizottság tavalyi, második féléves munkájáról készült beszámolót. A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a Szalai Szabolcs (Fidesz-KDNP) által előterjesztett javaslatot, a Székely Nemzeti Tanács Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért című európai polgári kezdeményezésének támogatásáról.

A közgyűlés végén az elnök bejelentette, hogy nemzeti ünnepünk, március 15. tiszteletére az idén Mezőcsáton rendeznek megemlékezést.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel. Megosztanád a portál olvasókkal, hogy miként is sik…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum