2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Együtt a jövő útján Kassa megyével

A Baltikumtól a Balkánig tartó tranzitút megépítésének elősegítése és a regionális gazdasági, társadalmi kapcsolatok élénkítése, valamint a határmenti együttműködés fejlesztése érdekében hozta létre Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Kassa megye a Via Carpatia Csoportosulást, amely csütörtökön Kassán tartotta az idei második közgyűlését.

Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, mint a Via Carpatia Csoportosulás elnöke tett javaslatot a napirendre, amelyek között fontos pénzügyi és személyi jellegű döntések is szerepeltek.

Először is jóváhagyták a társulás belső kézikönyvének a kiegészítését, amely a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program által biztosított kiemelt pályázatok sikere szempontjából nélkülözhetetlen dokumentum. A társulás kerékpárút építési projektje is megkapta a szükséges támogatást. Jóváhagyták a csoportosulás 2014. évre vonatkozó beszámolóját és éves jelentését, illetve a könyvvizsgáló jelentését is. A Magyarország Kormánya által kiírt pályázaton a csoportosulás által elnyert közel 10 millió forint támogatás felhasználásáról és a Kassa Megyei Önkormányzat támogatásáról is döntés született.

Személyi kérdésekben is döntöttek. Ennek eredményeképpen a felügyelő bizottságban Borsod-Abaúj-Zemplén delegált tagja lett Szeles András, Encs polgármestere, valamint Béres László Szirmabesenyő alpolgármestere, Kassa megyét pedig Kovács Olivér (a testület elnöke) és Szélesova Daniela képviseli a következő négy évben.A közgyűlést követően Török Dezső elmondta, hogy az Európai Uniós pályázati források az idei évtől kerülnek kiírásra és minden kínálkozó lehetőséget meg kell ragadni. Megköszönte a csoportosulás munkatársainak az eddig végzett kiemelkedő és eredményes munkáját.

Zdenko Trebula, Kassa megye elnöke kifejtette, hogy a két megye korábbi munkakapcsolata mára baráti kapcsolattá alakult, amelynek köszönhetően a döntéseket  nem előzi meg vita és így minden nehézséget könnyen le tudnak küzdeni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum