2022. 05. 17. kedd

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 458 HUF

Egyre több az E-autó töltő a miskolci parkolókban

Miskolc utcáin 8 újabb e-autó töltő tűnt fel az elmúlt napokban. Az elektromos autók töltésére szolgáló berendezések telepítésében eddig is élen járt a város, eddig 7 darab e-töltő működött, ezeket cégek, vállalatok telepítették.
Korábban Miskolcon az egyik Szentpéteri kapui benzinkúton, az ELMŰ-ÉMÁSZ székházának parkolójában, egy belvárosi bevásárlóközpont mélygarázsában, a Déli Ipari Parkban egy járműipari cég parkolójában, valamint Lillafüreden és Miskolctapolcán három szálloda mellett voltak e-töltők.
Az új projektben 8 egy, illetve kétállású e-töltőt telepítettek a Patak utcai mélygarázsba, a belvárosban 4 helyen – Dayka, Palóczy, Régiposta, Kandia utcai -, valamint két miskolctapolcai és a Diósgyőri várnál lévő parkolóban. Júniusig pedig a Búza téren is kiépül egy gyorstöltő.

“Nem csak a helyi elektromos autók töltése a fő cél a most telepített közcélú e-töltőkkel, hanem az elektromos és hibrid autókkal érkező turistákat is igyekszünk kiszolgálni. A miskolci e-töltő hálózat fejlesztése az idegenforgalom és az átmenő forgalom számára is nagy jelentőségű. Dinamikusan nő a Miskolcra érkező vendégek száma, egyre több a vendégéjszakáink száma. Most már éves szinten több száz olyan vendég is érkezhet városunkba, akik a forgalmas turisztikai célállomásokon, mint például a belváros, Miskolctapolca vagy a Diósgyőri vár, az egyedülálló látnivalók megtekintése közben feltölthetik e-autóikat” – mondta Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere.

A városi parkolókban már 2017. január 1. óta díjmentesen parkolhatnak a zöld rendszámmal<https://villanyautosok.hu/zold-rendszam/mire-jo-a-zold-rendszam/> felszerelt környezetkímélő autók. Ugyanakkor megkezdődött az elektromos autók folyamatosan növekvő száma miatt szükséges országos és helyi szabályozás kidolgozása. E jogszabályok elkészüléséig az e-töltés jelenlegi írott és íratlan szabályait betartva lehet használni a 8 új miskolci közcélú e-autó töltőket is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum