2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • „Egymillió forinttal támogatja Veres Pál polgármester és a Velünk a Város frakció a hátrányos helyzetű miskolci óvodások fejlesztését

„Egymillió forinttal támogatja Veres Pál polgármester és a Velünk a Város frakció a hátrányos helyzetű miskolci óvodások fejlesztését

A karácsonyi ajándékból a nélkülöző miskolci és borsodi kisgyermekes családokat segítő Supersum Alapítvány közreműködésével vásárolnak játékokat, fejlesztő eszközöket hat miskolci óvodába, közel 800 óvodás számára.

Egymillió forintos támogatást ad karácsonyra Veres Pál miskolci polgármester és a Velünk a Város Frakciószövetség a hátrányos helyzetű miskolci és borsodi családokat támogató Supersum Alapítványnak. A támogatást megjelenítő jelképes csekket Veres Pál és Simon Gábor frakcióvezető péntek délelőtt adta át a Supersum Alapítvány egyik alapítójának, Bernasconi-Bús Katalinnak Miskolcon, a karácsonyi díszekbe öltöztetett Szent István téren.

Az egymillió forintból a miskolci Százszorszép és a Nyitnikék óvodában, illetve a hozzájuk tartozó négy tagóvodában a gyerekek fejlődését segítő eszközöket, játékok vásárolnak. A támogatásnak köszönhetően a hat óvodában közel 800 gyermek részesül a karácsonyi támogatásból.

Veres Pál az alapítvány karácsonyi támogatói kérését rendkívül fontosnak tartotta, ezért saját keretéből 250 ezer forintot különített el, amit a Velünk a Város Frakciószövetsége tagjai fejenként 50 ezer forintos adományukkal egészítettek ki. Az egymillió forintos adományból már megvásárolták az első társasjátékokat, amelyeket a támogatás bejelentése után át is vehettek az óvodák vezetői.

A miskolci Százszorszép óvodába a hozzá tartozó Bársony János úti Tagóvodába és a Tündérkert Sport Tagóvodákba összesen 476 gyermek jár, az intézmény közel 50 éve áll a családok szolgálatában. Az óvoda pedagógiai programjában elsődleges a gyermekközpontú, derűs, biztonságot sugárzó légkör, a gyerekekkel a hivatásukban elkötelezett pedagógusok magas szinten végzett nevelőmunkájával párosulva foglalkoznak. A diósgyőri Nyitnikék óvoda a Szivárvány tagóvodával és a Perecesen működő Vadász úti tagóvodával együtt alkot egységet. Ezekben az óvodákban 281 hátrányos – és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket fogadnak nap mint nap, akiknek a nevelése, személyiségfejlesztése az átlagosnál nagyobb odafigyelést igényel. A Nyitnikék óvoda részt vesz a Bozsik-programban, zenei tehetséggondozást is folytat, egy csoportjukban az angol nyelvet is elsajátíthatják a gyermekek.

A Supersum alapítói, Bernasconi-Bús Katalin, Figeczki Csilla és Tóth-Andrási Katalin több mint egy évtizede foglalkoznak adományozással: kisgyermekes családokon segítenek csecsemők ellátásához szükséges eszközökkel, ruhákkal, cipőkkel, játékokkal, élelmiszerrel, háztartási szerekkel. Ebben az évben becsléseik szerint ezer körüli családot sikerült támogatniuk az önkormányzatok és a családsegítők közreműködésével.

A karácsonyi adományozásban kulcsszerepet vállaló Supersum Alapítvány mottója Teréz anyától származik, mely szerint „Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem hogy mekkora szeretetet fektetünk az adásba.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…