2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Egymillió forintos eszközzel támogatta Veres Pál a koraszülött osztályt

Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere mecénás alapjából egymillió forintot adományozott az Országos Mosoly Egyesületnek, a pénzből a szervezet a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központjában (GYEK) a koraszülött-újszülöttpatológiai osztályának vásárolt egy kék lámpát, amely a csecsemők születés utáni sárgaságának kezelésére szolgál.

Az egyesület még decemberben kereste meg Veres Pált, a polgármester pedig az általuk kért teljes összeget a rendelkezésükre bocsátotta. A kék lámpát csütörtökön adták át a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház koraszülött-újszülöttpatológiai osztályának. A korszerű, a csecsemők gyógyításában nélkülözhetetlen eszközt dr. Nagy Gábor orvosigazgató, Dr. Hauser Péter Ph.D., a GYEK vezető főorvosa és dr. Szűcs Ildikó, a koraszülött-újszülöttpatológiai osztály osztályvezető főorvosa vették át. Egy másik ugyanilyen eszköz beszerzéséhez pedig miskolci és borsodi vállalkozók adták össze a szükséges pénzt, így a koraszülött osztályon mostantól két új kék lámpával több szolgálja az újszülöttek gyógyulását.

Az eszközátadón Veres Pál polgármester megköszönte az Országos Mosoly Egyesületnek, hogy immár nyolcadik éve szerveznek hasonló akciót és gyűjtést a megyei központi kórháznak, hangsúlyozva, hogy az így beszerzett eszközök a miskolci emberek, a miskolci családok és gyermekek gyógyulását, magas színvonalú ellátását is segítik, így az egyesület akcióival hozzájárul a miskolciak egészségének megőrzéséhez is.

A kórház képviselői pedig arról szóltak, hogy a kormányzati támogatás mellett mennyire fontos a megye vezetésétől és a Miskolc városától kapott segítség, valamint a civilek, alapítványok és egyesületek támogatása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…