2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Egészségügyi integráció Borsodban

KÖZLEMÉNY
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés értetlenül áll a fenntartásában lévő kórházak gazdasági integrációját ért megalapozatlan támadások előtt.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat felelősséggel és kötelessége teljes tudatában kezeli az adófizetők pénzét.  
Nem engedhető  meg az irracionális gazdálkodás egyetlen intézmény részéről sem. Az egészségügyi intézmények integrációjára vonatkozó  döntés kizárólag az intézmények gazdálkodását érinti.  
A szakmai munka minősége és a betegellátás rendszere ezzel nem kerül veszélybe. Éppen ellenkezőleg, a szakmai munka színvonala garantált.  
Az integrációnak az erőforrás koncentráció és az optimális méret-hatékonyság elérése a célja. Minden orvos, szakdolgozó, egészségügyi kiszolgáló  személyzet ugyanott, ugyanazt a feladatot ugyanannyi ágyon, ugyanannyi órában fogja elvégezni 2011. május 01-től. Tehát sem a betegeknek, sem a dolgozóknak, sem a „beteg szervezeteknek”, és egyéb érdekképviseleteknek nem kell félnie az új struktúrától.  
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében hiány van egészségügyi dolgozókból, tehát a munkahelyek biztonsága az integráció révén nem veszélyeztetett.
Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke személyesen tájékoztatta az érintett intézmények vezetőit. A határozatot elfogadó Közgyűlést megelőző bizottsági üléseken az érintett intézmények vezetői is részt vettek, kifejthették véleményüket.  
A Közgyűlési viták nyilvánosak voltak, arról a sajtó részletesen tájékoztatott.  
Természetesen érthető az érintettek bizonytalansága. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat ugyanakkor mindent megtett azért, hogy kellően előkészített és hatékonyan végrehajtott integráció jöhessen létre, mely a Kormány által folyamatosan ismertetett Semmelweis Terv elképzeléseibe is maradéktalanul beleillik.
Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke valamennyi megyében élő ember véleményét figyelembe veszi, ennek okán konzultáció is kezdődött. Miként elismeri, és nagyra becsüli a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő  kórházak szakmai munkáját, amelyet a továbbiakban erősíteni kíván.  
Éppen ezért gyanítható, hogy az embereket félrevezető, megtévesztő, az integrációt ért alaptalan támadás egyéni kezdeményezés csupán, célja pedig a médián keresztüli hisztériakeltés és egyéni érdekek előtérbe helyezése a közösségi érdekekkel szemben.

Miskolc, 2011. március 21.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek