2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
Dohányzás vagy nyílt láng okozhatta a miskolci paneltüzet augusztusban

Dohányzás vagy nyílt láng okozhatta a miskolci paneltüzet augusztusban

Dohányzás vagy nyílt láng okozhatta a miskolci paneltüzet augusztusbanA feltételezés szerint dohányzás vagy nyílt láng használata volt a kiváltó oka annak, hogy augusztus 15-én este tűz keletkezett egy panelházban Miskolcon. Ez azonban nem bizonyítható, így a szakemberek azt állapították meg, hogy a tűz keletkezésének oka ismeretlen – közölte a helyi tűzoltóság. A tűz a Középszer utca 20. szám alatti, VI. emeleti lakásban keletkezett, majd fölfelé terjedt tovább, a rendkívül nagy mennyiségű füst elárasztotta a VII. emeletet és a felsőbb szinteket. A tűzeset 3 emberéletet követelt, 12-en megsérültek. A megállapítások szerint a VII. emelet 1. számú lakásából az áldozatok a füst miatt nem tudtak kimenekülni – ismertették a szakemberek a tűzvizsgálat eredményét.
 
A füst elsősorban az épület mellékhelyiségei mögött lévő gépészeti aknákban terjedt tovább, emellett valamennyi kis résen keresztül áramlott, míg a lángok a loggiás szobában jelentkeztek. A tűz gócpontját, kialakulásának helyét – korábban a VI. emelet 1-es lakásának kisszobáját jelölték meg – az amatőr felvételeknek is köszönhetően sikerült egyértelműen megállapítani, ez pedig a konyha volt – mondta Fintor Gyula őrnagy, a miskolci tűzoltóság ügyeletes tűzvizsgálója.

Csak feltételezik a tűz keletkezésének okát, azaz a dohányzást vagy a nyílt láng használatát, mert a helyiségben minden megsemmisült, a berendezési tárgyak szinte a felismerhetetlenségig összeégtek.

Kitért arra is, hogy a VI. emeleti lakás kiérkezésükkor már szinte teljes terjedelmében égett, csaknem ezer Celsius fok volt a hőmérséklet. A tűzoltók a nagy hőség és a hatalmas füst miatt csak lépésről-lépésre tudtak haladni a lépcsőházban.

A tűzoltóság szakemberei húsz tanút hallgattak meg, a rendőrség párhuzamosan harminckilenc szemtanút kérdezett ki az esetről. A vizsgálathoz elektromos szakértőt, tűzvizsgálót, statikust és vegyészt is felkértek, hogy segítsék kideríteni a pontos körülményeket.


(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek