2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Bővülhet Tokaj partnervárosi száma – Cseh települést ajánlott a köztársasági elnök

Nagy megtiszteltetésnek vette és örömmel aláírná a partnervárosi szerződést Májer János. A tokaji polgármester ezt annak kapcsán nyilatkozta, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök csehországi látogatásán közölte: támogatja azt a tervet, hogy Melník és Tokaj partnervárosok legyenek.
– Különösen megtisztelő ez akkor, amikor az ország első emberének egy külföldi útja során éppen Tokaj jut eszében. Ez a tény a városnak egy olyan politikai üzenet, ami azt jelenti, hogy Tokajt a legfelsőbb politikai körökben is számon tartják – mondta Májer János, aki hozzátette: mindenkinek hasznos, ha az országos politika és a népi diplomácia egy irányba halad.

– Messzemenően bízunk Schmitt Pál elnök úr jó szándékú megállapításában, pártfogásában és nem utolsó sorban bölcsességében, a cseh Melník várossal való partnervárosi kapcsolat felvétele csak hasznos lehet Tokajnak és az egész Tokaj-hegyaljának. Külön örülünk annak, hogy Melník városa borváros és a Visegrádi Négyek területén fekszik, melyhez való tartozásunk az ország alapvető stratégiai érdeke. Egyébként sincs Tokaj városnak – számos partnervárosa mellett – cseh testvérvárosa.  Ctirad Mikes polgármester úr nem tévedett a tekintetben, hogy a partnervárosi kapcsolatokat két hónap alatt fel lehet venni, ha a Köztársasági Elnök úr és hivatala jószolgálati tevékenység keretében a segítségünkre lesz a kapcsolatok mielőbbi felvételében – tette hozzá a tokaji polgármester.

Melník városa Prágától északra fekszik, lakossága húszezer főre tehető.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek