2023. 12. 4. hétfő

Barbara, Borbála
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kültéri kondiparkot is támogat a Tesco

„Ön választ, mi segítünk”: összesen 11 megyei program valósulhat meg
Az ötödször meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” program győztes projektjeiről a Tesco vásárlói döntöttek, akik a vásárlások után kapott zsetonnal szavazhattak a legszimpatikusabb kezdeményezésekre. Az áruházlánc vásárlói országszerte összesen 2 és fél millió zsetont dobtak be a résztvevő szervezetek projektjei mellé, a legtöbb szavazatot Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a miskolci Egy esély civil szervezet gyűjtötte: rájuk összesen 20 837 bedobott zsetonnal voksoltak a vásárlók a szavazási időszak alatt. Az áruházlánc a pályázat aktuális fordulójában összesen 166 közösségi kezdeményezést támogat országszerte, a szavazatok arányában 400, 200, illetve 100 ezer forintos díjazással.

A Tesco számára elengedhetetlen, hogy támogassa azoknak a közösségeknek a boldogulását, ahol a vásárlói és a munkatársai is élnek. Ezért is hirdette meg immár ötödik alkalommal „Ön választ, mi segítünk” programját, amelyen kisebb helyi szervezetek nyerhetnek egyenként 400, 200, illetve 100 ezer forintos támogatást sokszínű közösségépítő, környezetszépítő, fejlesztő, vagy felzárkóztató projektjeik megvalósításához. A program szavazási szakaszában az áruházlánc vásárlói ezúttal összesen 166 szervezet – köztük 11 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei – változatos kezdeményezéseire adhatták le a voksukat: január 21. és február 17. között országszerte összesen több mint 2 és fél millió zsetont dobtak be, a Tesco pedig összesen több mint 40 millió forinttal támogatja a kezdeményezések megvalósulását.

A támogatott projektek csaknem fele gyermekek oktatását, képességfejlesztését, egészségmegőrzését tűzte ki céljául. Országszerte a legtöbb szavazatot az „Egy a világunk” Alapítvány gyűjtötte (összesen 151 841 darabot) és országosan a budapesti KÖKI Terminál Bevásárlóközpontban található Tesco áruházban dobták be a legtöbb zsetont (62 709 darabot), míg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a szerencsi hipermarket vásárlói támogatták nagyon aktívan a helyi közösségépítő kezdeményezéseket. A szervezetek idén is változatos, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, így a Tesco támogatásának köszönhetően Borsod-Abaúj-Zemplén megyében például elsősegélynyújtó program, kültéri kondipark, egészségnap, játszótér-felújítás, illetve óvodások és bölcsődések immunrendszerét erősítő sófal is megvalósulhat.

„Az „Ön választ, mi segítünk” pályázat eddigi öt fordulójában már országosan 504 helyi közösségépítő program megvalósulását támogattuk, több mint 148 millió forinttal. Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Tesco által nyújtott támogatás segítségével megvalósuló kezdeményezések milyen sokféle módon képesek segíteni egy-egy helyi közösségnek. Ezért a jövőben is arra buzdítanám a szervezeteket, hogy bátran jelentkezzenek a programra. Így közösen járulhatunk hozzá a mindannyiunk életében fontos szerepet játszó helyi kisközösségek szépítéséhez, az ott élők testi és lelki jólétéhez” – emelte ki Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

Bővebb információ a programról a nyertes szervezetek listájával a www.tesco.hu/kozosseg oldalon található.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ahol a szívbetegség kezdődik
Szívelégtelenség és szívünk megváltozott energia-anyagcseréje  A szív és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak világszerte. 1  Ált…