2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Bogáncs utca és Malom árok: régi a terv, de új lesz a híd is

A Bogáncs utca forgalma megnőtt az utóbbi időben a környéken létesült ipartelepeknek köszönhetően. Indokolttá vált az útfelület, a vízelvezetés, a világítás, valamint a Hejő feletti híd javítása, megerősítése. A Déli Ipari Park jobb megközelíthetősége érdekében kezdődik beruházás a Miskolc Holding koordinálásával. Az előkészítés október eleje óta tart, télre majd szünetel, aztán tavasszal újraindul.
Mint a szakmai résztvevők előzetes egyeztetésén nemrég kiderült, az építők nem várt problémával is szembesültek a Malom-hídnál, amely a Malom árok nevű Hejő-ág felett húzódik: az eredeti szerkezet bár viszonylag jó állapotú, világháború előtti, és az akkori tervek pontatlanul maradtak fenn, így a megerősítést is újra kellett tervezni menet közben. Ettől eltekintve a beruházás ütemterv szerint halad.

A híd maga jelenleg lezárva (sőt, őrzik), de munkálatok alatt is az oda vezető utcaszakasz nyitott, hiszen mind az említett ipartelepek, üzemek, mind a közelben lévő lakóingatlan erről közelíthető meg. A buszközlekedés is megoldható a beruházás időszakában, mint ahogy ha eljön az ideje, a Szirma városrész időleges ivóvízellátásának kiváltását is tudják már a vízügyi szakemberek, miként fogják biztosítani fennakadás nélkül.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek