2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Befejeződött a településrekonstrukció Sajópálfalán!

Befejeződött az a sajópálfalai árvízrekonstrukciós projekt, melyre a település önkormányzata 25 381 007 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Észak – Magyarországi Regionális Operatív Programjának keretében.
A projekt indokoltsága volt, hogy a települést még 2010-ben eddig nem látott mértékű árvíz sújtotta, a Kis-Sajó folyó az esőzés hatására kilépett medréből, és a település egy részét elöntötte. A hirtelen jött nagy mennyiségű csapadékot a csapadékelvezető árokrendszer nem tudta befogadni.
A támogatásnak köszönhetően a a rendkívüli esőzés és árvíz által érintett terület csapadékvíz elvezetését megoldották, az önkormányzati tulajdonban keletkezett károkat fejlesztéssel egybekötve helyreállították, valamint a sajópálfalai épített környezet megújították. 
A projekt keretében összesen több mint 1,7 kilométernyi épített csapadékvíz elvezetőárok lett kitakarítva, és ebből 350 méternyi árok betonelemekkel lett kirakva, hogy a település csapadékvíz elvezetése megoldott legyen. Továbbá az eredeti vonalvezetés megtartásával felújításra került a buszforduló is, mellyel növelték a helyközi közlekedés biztonságát, valamint a lakosság számára biztosítva lettek az alapvető közlekedési feltételek. A kivitelezést 2014. március 31-én befejezte a kivitelező.
A projekt hosszútávú célja a település megújítása volt, a helyi értékek felismerésével és megbecsülésével. A fenntartható fejlődés követelményeinek biztosítása mellett megtörtént a megfelelő komfortérzetet biztosító infrstruktúrális fejlesztés megvalósítása is, mely által javul a vidéki életminőség színvonala.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum