2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Befejeződött a Dél-bükki települések belterületi vízrendezése

BEFEJEZŐDIK SZOMOLYA, TARD, BÜKKZSÉRC, CSERÉPFALU, RÉPÁSHUTA,BÜKKSZENTKERESZT KÖZSÉGEK BELTERÜLETI CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETŐ RENDSZERÉNEK KORSZERŰSÍTÉSE
A Bükkzsércen, Tardon, Szomolyán, Répáshután és Bükkszentkereszten 2019. évben megvalósult munkákat követően 2020. szeptemberében Cserépfalu településen is befejeződnek a belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítésének munkálatai Szomolya Község Önkormányzata „Dél-bükki települések belterületi vízrendezése (Szomolya, Cserépfalu,Bükkzsérc, Tard, Répáshuta, Bükkszentkereszt)” címmel Cserépfalu, Bükkzsérc, Tard, Répáshuta, Bükkszentkereszt településekkel konzorciumban támogatást nyert a „Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” tárgyú pályázati felhívás keretében.
A 327,15 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt célja a települések belterületi csapadékvíz-elvezető rendszerének fejlesztése által a helyi vízkár veszélyeztetettség csökkentése, a települések élhetőbbé tétele és a környezetbiztonságuk javítása. A fejlesztés hatására vonzóbb lakókörnyezet kerül kialakításra, melynek eredményeként a települések népességmegtartó ereje erősödik.
A projekt keretében a hat településen összesen több mint 6,9 kilométer vízelvezető került korszerűsítésre a meglévő patakmedrek és földárkok felújításával, burkolt árkok kialakításával, a kapcsolódó átereszek cseréjével és megfelelő szintbe helyezésével.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek