2022. 10. 4. kedd

Ferenc
1 EUR 425 HUF
1 GBP 488 HUF

Az idén is elültet 2000 fát Miskolc MJV Önkormányzata

Miskolc MJV Önkormányzata a Nagy-Miskolc program keretében tízezer fa telepítését ígérte meg, az elmúlt évben a munka elkezdődött: 2000 fát ültetett el a Miskolci Városgazda Kht. Miskolcon. Ezek a munkálatok, a tavalyi mennyiségben az idén is folytatódnak.

 

E mellett azonban szükséges beteg fák kivágása is, amely a Miskolci Városgazda Kht. ebben az időszakban végez Miskolcon. A munkálatokat ugyanis most, az úgynevezett nyugalmi időszakban érdemes elvégezni.

A  fákon lévő fészkek miatt márciustól- augusztus végéig nem lehet fát vágni, kivéve csak élet- és balesetveszély elhárítása esetén.

 

A fakivágási igényeket minden esetben Miskolc Város Önkormányzata engedélyezi a beérkező igények alapján. A Városgazda végrehajtó és csak olyan esetben végzi el a szolgáltatást, azaz a fakivágást, amelyre az önkormányzat engedélyt adott.

 

Engedély kiadása előtt a szakemberek úgynevezett FAKOPP nevű műszerrel minden esetben megvizsgálják a fákat, és az így kapott értékek alapján döntik el, hogy a növény vágása indokolt-e.

Kivágási engedélyt kaphat olyan fa is, amelynek gyökérzete veszélyezteti a közműveket, valamint forgalomtechnikai szempontokból indokolt lehet a növények gallyazása  is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek