2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Augusztus 20 – Több helyszínen is lesznek ünnepségek Miskolcon

Zászlófelvonással indulnak az augusztus 20-i ünnepségek Miskolcon a népkerti országzászlónál, reggel 9 órától.

 A Városházától ünnepi menet indul az aratókoszorúval a Szent István térre, ahol 10:00-kor beszédet mond Veres Pál, Miskolc polgármestere, majd a történelmi egyházak képviselői megszentelik és megáldják az új kenyeret. Az ünnepi műsorban közreműködik a Forrás Kamarakórus. A Szent István téri délelőtti rendezvényeket a Számadó Zenekar koncertje zárja 11:00-től.

 

Felsőhámorban 14:00 órakor megemlékezést és koszorúzást tartanak, beszédet mond Varga Andrea alpolgármester.

 

A Miskolci Nemzeti Színházban 16:00 órától ünnepi közgyűlés kezdődik, ahol átadják Miskolc város idei kitüntettjeinek az immár hagyományos városi díjakat és elismeréseket. A díszközgyűlést eredetileg május 11-én, Miskolc Város Napján tartották volna, ám erre akkor a veszélyhelyzet miatt elrendelt korlátozások miatt nem volt lehetőség. A hagyományok szerint ezen az ünnepi alkalmon vehetik át többek között Miskolc város díszpolgári címét, a Pro urbe díjat, és más városi kitüntetéseket az adott év díjazottjai.

 

A Városház téren, a Polgármesteri Hivatal és a Megyeháza közötti területen családi programok várják az érdeklődőket. 15:00 órától a Zenebona Társulat lép fel a „Köszönjük, Magyarország!” program jóvoltából, 16:00-kor a Csodamalom Bábszínház produkciója következik, 16:45-től pedig a Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar ad koncertet.

 

A Szent István téren 17:30-tól folytatódnak a programok a Miskolci Mazsorett Együttes fellépésével, majd 18:30-tól a KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes, 19:00 órától a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek műsora, 20:00-tól pedig a Szinvavölgyi Néptáncműhely ünnepi műsora várja az érdeklődőket, közreműködik a Tényleg Zenekar.

A Szent István téren reggel 9:00 órától bárki vásárolhat nemzeti szalaggal átkötött, ünnepi kenyeret, 14:00 órától pedig rétesvonat, tönkölykenyér sütés-dagasztás, népi játékok, népművészeti mesterség-bemutató és játszóház várja a családokat a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület vezetésével.

 

A Városháza és a Megyeháza között, a Városháztéren pedig a Borka Játszópark várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

 

Amennyiben a vírushelyzet estleges változása miatt újabb szigorítások lépnek életbe, a város készül egy kevesebb programot tartalmazó, veszélyhelyzeti forgatókönyvvel is augusztus 20-ra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek