2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Átvették a mandátumot

Október 16-án délután átvette megbízólevelét városunk megválasztott polgármestere, dr. Fekete Zoltán és a nyolc egyéni választókörzetből a testületbe bekerült nyolc önkormányzati képviselő is dr. Pető Józseftől, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

Az iratok átadását követően dr. Fekete Zoltán polgármester megköszönte a választópolgároknak, hogy bizalmukból újabb öt évig dolgozhatnak Mezőkövesd fejlődéséért. Emellett a Helyi Választási Iroda és a Helyi Választási Bizottság munkatársainak is köszönetet mondott a szavazás zavartalan és gördülékeny lebonyolításáért.

A Helyi Választási Bizottság október 15-én döntött a kompenzációs listáról a képviselő-testületbe bejutó három képviselőről. Ennek értelmében a JOBBIK 2, az MSZP 1 delegáltja kerül be a grémiumra. Ez a határozat október 18-án 16 órakor emelkedik jogerőre, ha nem érkezik be fellebbezés a Bizottság által meghozott döntés ellen. A három képviselő ezt követően kaphatja majd meg megbízólevelét.
Az új képviselő-testületnek a választás napjától számított 15 napon belül kell megtartania alakuló ülését, melyen a képviselők esküt tesznek, megválasztják az alpolgármestert és a bizottságok elnökeit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek