2021. 10. 19. kedd

Nándor
1 EUR 361 HUF
1 GBP 428 HUF

Átmeneti állásidő a Miskolci Fürdőknél

A koronavírus-világjárvány tragikus gazdasági hatásai Miskolcot sem kerülték el, a veszélyhelyzet miatti bezárások a legnagyobb csapást a szolgáltatóiparra, a vendéglátásra és a turisztikai vállalkozásokra mérték.

2020. november 11-én a kormány döntésének megfelelően bezártak a miskolci fürdők, a Selyemréti strand, a Tapolcai strandfürdő és a Barlangfürdő is. Miskolc város a Miskolc Holding és a Miskolci Fürdők Kft. vezetése azonban igyekezett megóvni a dolgozók munkahelyét, elkerülni az elbocsátásokat, ezért a fürdők azon munkatársait is, akik nem tudtak munkát végezni, novemberben továbbra is 100 százalékos béren foglalkoztatták, annak ellenére, hogy a fürdők egyetlen forintnyi bevételt sem termeltek.

A bevételek elmaradása miatt a Miskolci Fürdők Kft. dolgozóinak bérét decemberben csökkenteni kényszerült a munkáltató, február 1-től pedig kénytelen átmenetileg fizetésnélküli állásidőt elrendelni 144 alkalmazottja közül 79 esetében.

Annak érdekében, hogy a társadalombiztosítási, egészségügyi szolgáltatások továbbra is megmaradjanak a fürdő dolgozói számára, a Miskolci Fürdők Kft. az állásidő időszakában továbbra is megfizeti az alkalmazottak helyett a kötelezően fizetendő egészségügyi szolgáltatási járulékot.

Miskolc városa mindent megtett és megtesz azért, hogy megvédje a munkahelyeket. Mindent megtett azért, hogy minél később kelljen az állásidőt elrendelni annak ellenére is, hogy a koronavírus miatt bezárt fürdők egyetlen forintnyi bevételt sem termelnek, így fenntartásuk is szinte lehetetlenné vált.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ismét útjára indul a KSH országos középiskolai statisztikai csapatversenye A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2021/2022-es tanévben is megrend…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum