2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Árvíz után is adtak ki építési engedélyt a Miskolc és Felsőzsolca közötti elöntött területre

Árvíz után is adtak ki építési engedélyt a Miskolc és Felsőzsolca közötti elöntött területre

Idén június 9-én, vagyis az árvízi időszakban is adtak ki építési engedélyt Miskolcon a borsodi megyeszékhely, valamint a Felsőzsolca közötti víz alá került területre, a két elöntött nagyáruház közelében. Az önkormányzat szerint mivel a beruházó minden szakhatósági engedéllyel rendelkezett, nem tehettek mást. Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár azonban úgy véli: a városnak felelőssebben kellene gondolkodnia az ilyen esetekben.-írja a boon.

A csütörtöki miskolci közgyűlésen Lenártek András, fideszes képviselő vetette fel, hogy a város északkeleti részét érintő nagy árvíz után, június 9-én is adtak ki építési engedélyt arra a területre, amelyen akkor már két nagyáruházat is elárasztott a víz. A városatya a Független Hírügynökségnek elmondta: nem tudják pontosan, mi épülne a Miskolc és Felsőzsolca között elterülő telken, de mindenképpen kereskedelmi létesítmény lehet, mivel a városrendezési terv ezt teszi lehetővé. A képviselő elmondása szerint leginkább azt nem érti, hogy miért adta ki az építésügyi hatóság az engedélyt oly sietve, amikor az erre kiszabott határidő szeptember elején járt volna le.

Káli Sándor Miskolc szocialista polgármestere válaszában azt közölte: a beruházó rendelkezett az összes szakhatósági engedéllyel, így a hatályos törvények szerint nem lehetett megtagadni az építési engedély kiadását. Veres László, a városháza szóvivője a Független Hírügynökségnek megerősítette: a jogszabály egyértelműen fogalmaz, vagyis a szakhatósági engedélyek birtokában az önkormányzat köteles kiadni az engedélyt és ebben a határidőnek nincs szerepe.

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár azonban úgy véli, hogy a miskolci önkormányzat a kialakult helyzet ismeretében megtagadhatta, vagy bíróságon akár meg is megtámadhatta volna az eljárást. Ezek ismeretében álságos érv a szakhatóságokra visszamutogatni – közölte az államtitkár. Hozzátette: a miskolci keleti városrészben kialakult helyzet miatt jelentős erkölcsi felelősség terheli a város vezetőit, ami miatt a lemondáson is el kellene gondolkodniuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…