2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Állásbörze az egyetemen

Az Észak Magyarország című napilap kiadója Állásbörzét rendezett szerdán a Miskolci Egyetem díszaulájában. Köszöntőt mondott Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, Demeter Ervin megyei kormánymegbízott, Bihall Tamás, a BOKIK elnöke és Uri Mariann, az Észak megbízott főszerkesztője.

Török Dezső emlékeztetett rá, hogy Borsod-Abaúj-Zemplénben egyszerre van jelen a munkanélküliség és a munkaerőhiány. Az állásbörze segíthet egymásra találni a munkakeresőket és a munkaadókat. A megyei önkormányzat ebben, mintegy katalizátorként kívánja segíteni a foglalkoztatás, s ezen keresztül a megye lakosságmegtartó képességének az életminőség  javítását. Ennek eszköze a konzorciumban megvalósított foglalkoztatási paktum. Ezen túlmenően szólt a TOP projektek gazdaságélénkítő, foglalkoztatást javító hatásairól.

A kiállítók sorában ott volt a megyei paktumiroda is. Az eseményen lehetőség nyílt a projekt közvetlen/közvetett célcsoportjaival való személyes találkozóra. Szóbeli tájékoztatáson, szórólapokon keresztül ismerkedhettek meg az érdeklődők a program nyújtotta támogatási lehetőségekkel, szolgáltatásokkal.  Sokan éltek  a lehetőséggel.

Mintegy 60 kiállító cég részére nyújtottak információt és meghívták őket a paktum soron következő rendezvényeire. Szó volt a foglalkoztatók számára nyújtott tanácsadási rendezvényekről, a vállalkozások vezetőinek, munkatársainak rendezett tréningről.

A megyei paktumiroda munkatársai a megyei foglalkoztatási paktum projekt keretében vettek részt az állásbörzén.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…