2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Állásbörze az egyetemen

Az Észak Magyarország című napilap kiadója Állásbörzét rendezett szerdán a Miskolci Egyetem díszaulájában. Köszöntőt mondott Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, Demeter Ervin megyei kormánymegbízott, Bihall Tamás, a BOKIK elnöke és Uri Mariann, az Észak megbízott főszerkesztője.

Török Dezső emlékeztetett rá, hogy Borsod-Abaúj-Zemplénben egyszerre van jelen a munkanélküliség és a munkaerőhiány. Az állásbörze segíthet egymásra találni a munkakeresőket és a munkaadókat. A megyei önkormányzat ebben, mintegy katalizátorként kívánja segíteni a foglalkoztatás, s ezen keresztül a megye lakosságmegtartó képességének az életminőség  javítását. Ennek eszköze a konzorciumban megvalósított foglalkoztatási paktum. Ezen túlmenően szólt a TOP projektek gazdaságélénkítő, foglalkoztatást javító hatásairól.

A kiállítók sorában ott volt a megyei paktumiroda is. Az eseményen lehetőség nyílt a projekt közvetlen/közvetett célcsoportjaival való személyes találkozóra. Szóbeli tájékoztatáson, szórólapokon keresztül ismerkedhettek meg az érdeklődők a program nyújtotta támogatási lehetőségekkel, szolgáltatásokkal.  Sokan éltek  a lehetőséggel.

Mintegy 60 kiállító cég részére nyújtottak információt és meghívták őket a paktum soron következő rendezvényeire. Szó volt a foglalkoztatók számára nyújtott tanácsadási rendezvényekről, a vállalkozások vezetőinek, munkatársainak rendezett tréningről.

A megyei paktumiroda munkatársai a megyei foglalkoztatási paktum projekt keretében vettek részt az állásbörzén.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum