2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

A Megyeházán ünnepeltek a közigazgatási nyugdíjasok

A Megyeháza adott otthont szerdán délelőtt a közigazgatási Nyugdíjasok Egyesületének ünnepi közgyűlésének. A 20 éves szervezetet köszöntötte Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

Szabó Emil levezető elnök udvarias köszöntését követően Hart  Klára, alapító tag elevenítette fel a kezdeteket, a ’90-es évek elejét, amikor sok közigazgatási dolgozó vonult nyugdíjba és felvetődött egy közösségi szervezet igénye, amit valóra is váltottak, 1996 február 6-án megtartották az alakuló ülést.  A működésükhöz a megyei önkormányzat adott helyet. A programokat sorolva megjegyezte, hogy jó társaságban repül az idő.

Siska Andrásné, az egyesület elnöke szerint mindent el mond az a tény, hogy húsz év után is itt vannak és működik a klub. Van mire emlékezniük, van mit ünnepelniük.  Megköszönte az egykori munkahelyek támogatását. Külön, név szerint köszöntötte az egykori alapító tagokat, megemlékezett az elődeiről. Kitért arra, hogy a mindenkori vezetés a tagságért dolgozott. Megállapította, az egykoron megszabott célok ma is érvényesek, az alapszabály pedig kiállta az idő próbáját.  Szólt a programokról. Az egyesülettel kapcsolatban elmondta, hogy jelenleg 83 tagja van, a kezdetekkor a férfiak, ma a nők vannak többségben.


Dr. Muzsnai Lajos,
alapító tag, korábbi elnök szenvedélyes beszédében emlékeztetett rá, hogy a múltra emlékezés mellett a jelenen túl a jövőről is szólni kell. Az egyre hosszabb  életben is van értelme a közösségi létnek.

Ezt követően Török Dezső köszöntötte az ünnepi közgyűlést. Elmondta, hogy szívesen vesz részt szépkorúak rendezvényein, amely lehetőséget biztosít arra, hogy egy kicsit kiszakadjon a rohanó világból. Emlékeztetett az idősek által képviselt, pénzben nem kifejezhető értékekre, mint a nyugalom, bölcsesség és a szeretet.  A szépkorúak a társadalom fontos tagjai, a családok összekapcsolói, amit az is mutat, hogy a nagymama levese a legfinomabb, s mindig jól jön az élettapasztalaton alapuló nagypapai tanács.  Az egyesület tevékenységének a méltatása során kiemelte, hogy 20 éve változatlan a cél: a közös élmény és a jó társaság.  A megyei önkormányzat a kezdetektől támogatta a klubot és nagy örömmel folytatta  az elődei által megkezdett hagyományt.

A beszédeket követően emléklapot adtak át. Először a díszvendégek vehették át, majd felkérték Török Dezsőt, hogy ő adja át az egyesület vezetőinek, alapítóknak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum