2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

A Katalin köztől a Bosch felé kerékpárral

Az úgynevezett Bosch–Katalin kerékpárút nem egy hasonló „nevű” hírességről kapta elnevezését, hanem a végpontjairól. A belvárosi Katalin köztől indulva a városi bicikliút-hálózatot hivatott összekötni a település legészakibb csücskével, azaz a Bosch üzem környékével. Korábban már megvalósult – jórészt felfestések segítségével, a meglévő járda- és útszakaszokon – a beruházás első üteme, most következik a második, amely már jelentős részben önálló útszakasz kiépítéséből áll.

A Szentpéteri kapui húszemeletestől folytatódik a kerékpárút, és halad az út jobb (keleti), később a bal (nyugati) oldalán, gyakorlatilag a megyeszékhely határáig; ott egy később másik projekt függvénye lehet a Szirmabesenyő felé való továbbépítése. A jelenlegi fázis 2,3 kilométer hosszt jelent.

Jelenleg a terület előkészítése folyik, ami több helyen fakivágást jelent; ebből lehetőség szerint szociális alapon hasznosítandó tűzifa lehet. A megyei kórháznál lévő „befelé” irányú buszmegállót is odébb kell kicsit helyezni. További észrevehető változás lesz jelen beruházás befejeztével, hogy a korábban felfestett, illetve megépült Zsolcai kapui szakaszon a térkövezést ki kell cserélni biztonsági okokból, előírás szerint „simább” burkolatra. Ennek keretében valósulhat meg a kerékpárutat és a járdát, illetve az autós parkoló-felületet elválasztani hivatott, ám idejekorán eltűnt-ellopott fém elválasztók pótlása is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum