2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

A Csanyikban nnepelnek a miskolciak május 1-én

Szinte mindegyik politikai párt  együtt ünnepli a május 1-ét a Csanyikban, – mint azt a mai sajtótájékoztatón megtudtuk.

A miskolciak hagyományőrző programokon, és könnyűzenei koncerteken vehetnek részt a hétvégén. Az ünnepség alkalmából egy kicsit a csanyiki helyszínt is felújították.A programokat a Miskolci Ifjúsági és Szabadidő Ház rendezvényszervezői szervezik. Kákóczki András Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztály vezetője,  elmondta, hogy szeretnének lehetőséget teremteni a családoknak arra, hogy együtt ünnepeljenek.

 

– A programokat úgy állítottuk össze, hogy a fiatalok is belekóstolhassanak a hagyományokba, a népművészet különböző ágaiba,
– mondta Táncos Tamás, a Miskolci Ifjúsági és Szabadidő Ház igazgatója- s ebben a Magyarok Szövetségén kívül a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület is segítségünkre lesz. Nagy öröm,-folytatta- hogy igazi sport program is lesz, mert a parkban lévő futballpályákat is megújították, amelyen az idén első alkalommal a DVTK utánpótlás csapata is tart sportbemutatót a jelenlévőknek.

Táncos Tamás a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy az MVK Zrt. az ünnep napján különjáratokat indít a Csanyikba, hogy a miskolciak könnyebben eljussanak a rendezvény helyszínére. Az Avas végállomástól, a Búza tér 2-es megállótól, az Újgyőri főtérről, és az 5 ös busz vonaláról is el lehet majd jutni a Majális parkba. Az autósoknak sem kell aggódniuk, hiszen a helyszínen rendőrök irányítják majd a forgalmat, és elegendő parkolót is biztosítanak a számukra. A Chinoin ugyanis a rendezvény idejére megnyitotta saját parkolóját, amit ingyenesen lehet majd használni. A Csanyikba, viszont csak az engedéllyel rendelkező járművek hajtatnak be vasárnap.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek