2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

A civilek gazdálkodásáról tanácskoztak és vért is adtak

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Információs Centrum ingyenes gazdálkodási képzést, valamint Párban jár a segítség- civil véradást rendezett szerdán a Megyeházán.

Tekintettel arra, hogy megyénkben jelentős a civil aktivitás, több ezer különböző szervezet működik, így jelentős érdeklődés kísérte a rendezvényt, teljesen megtelt a díszterem. Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, mint házigazda köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, hogy azért is aktuális a képzés, mivel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több ezer civil szervezet működik, s fontos, hogy az előírásoknak megfelelően, átláthatóan kezeljék, dokumentálják a pénzek felhasználását. A kisebb szervezeteknek különösen jól jön a segítség, mivel nincs lehetőségük szakemberek foglalkoztatására vagy cégek szolgáltatásainak az igénybe vételére.

Szólt a kapcsolódó rendezvény apropóján a véradás fontosságáról is. Emlékeztetett rá, hogy hazánkban szerencsére nincs akkut vérhiány, de szükséges a folyamatos donorkeresés, újak bevonása a rendszerbe. Az alkalmat megragadva megköszönte a véradók önzetlen segítségét.

Fotó:Török Dezső nem csak beszélt a véradás fontosságáról, hanem meg is tette

Ezt követően szakmai előadásokat hallgatott meg a szépszámú érdeklődő. A szervezők lehetőséget biztosítottak a problémák felvetésére, a témával kapcsolatos kérdések feltevésére, konzultáció keretében történő megbeszélésére is. A befejezés után többekkel szót váltva azt tapasztaltuk, hogy hasznosnak tartották a rendezvényt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum