2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • 400 településen 700 millió forint értékű élelmiszert oszt ki idén az Ökumenikus Segélyszervezet

400 településen 700 millió forint értékű élelmiszert oszt ki idén az Ökumenikus Segélyszervezet

Indul az év legnagyobb országos segélyprogramja

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén Miskolcon indítja el legnagyobb országos segélyprogramját, az EU-élelmiszersegély programot. Az adományok idén is több százezer rászorulónak nyújtanak kézzelfogható segítséget.

A program részleteit és az elmúlt évek tapasztalatait Lehel László a Segélyszervezet elnök-igazgatója sajtótájékoztató keretében ismerteti 2013. május 15-én, szerdán 11.30 órai kezdettel, melynek folytatásaként megkezdődik az országos akció első ezer, miskolci rászorulók számára összeállított élelmiszercsomagjának átadása a Vasgyári Közösségi Házban.
Az Európai Unió által finanszírozott EU-élelmiszersegély Programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szervezi. Az országos program keretében az EU-s forrásból előállított élelmiszereket az MVH a vele – nyertes pályázat alapján – szerződött segélyszervezetek, így például az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével juttatja el a magyarországi rászorulók részére.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…