2021. 09. 22. szerda

Móric
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF

150 millió foglalkoztatásra a Megyei Kórházban

EGÉSZSÉGÜGYI HUMÁNERŐFORRÁS-FEJLESZTÉS A B.A.Z. MEGYEI KÖZPONTI KÓRHÁZ ÉS EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZBAN

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program  keretében 150 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással segíti az egészségügyi humánerőforrás-fejlesztést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban.

Jelen projekt keretében az alábbi munkaerő fejlesztést kívánja megvalósítani az intézmény:
A projekt keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban 8 szakembercsoportban összesen 23 fő foglalkoztatása valósul meg az alábbiak szerint:
3 fő I. ápolói kategória, 9 fő II. ápolói kategória, 3 fő III. ápolói kategória, 2 fő szakpszichológus, 1 fő szociális munkás, 1 fő logopédus, 1 fő foglalkoztatás terapeuta, 3 fő betegkísérő.

A projekt célja olyan humánerőforrás-fejlesztést célzó beavatkozás megvalósítása, amely által csökkenthetőek az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésben mutatkozó egyenlőtlenségek, csökken az egészségügyben a betöltetlen álláshelyek száma, valamint javulnak az egészségügyben a munkaerő megtartását szolgáló munkakörülmények és feltételek.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a projekt eredményeképpen csökkenti a munkaerő hiányából fakadó várólisták hosszát, és gyorsítja a betegek ellátását. Ennek köszönhetően javul az ellátás hatékonysága és színvonala, mely hozzájárul a lakosság jólétének és jóllétének fejlődéséhez is.

A Projekt Európai Uniós támogatásból valósul meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában 2021. szeptember 24-én, pénteken 16 órától rendezik meg a nyelve…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum