2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Álmunkban sem gondoltuk volna

Életük eddigi legsikeresebb szezonját tudhatja maga mögött Csomós Miklós és Nagy Attila. Persze titkon bíztak a jó eredményben, de az idei teljesítményük talán még önmagukkal szembeni elvárásaikat és vágyaikat is felülmúlták.

 

Közhelyes kérdés, de az év végi visszatekintéshez elkerülhetetlen feltenni, hogy mit szóltak volna hozzá a fiatal rallyversenyzők, ha azt mondják nekik a szezon kezdete előtt: idén két futamot is megnyernek és még az utolsó versenyre is bajnokesélyesként érkeznek?

 

“Egyértelműen aláírtuk volna” – kezdte Mixi. – Persze titkon voltak álmaink, de őszintén szólva nem gondoltuk volna, hogy ebben az erős mezőnyben kétszer is leggyorsabbak tudunk lenni és az utolsó pillanatig harcban leszünk a bajnoki címért.”

 

Attilától sem érkezett más válasz: “úgy ahogy van aláírtam volna, meg mellé azt mondom totálkáros idióták vagytok, hogy ez felmerül. Persze a célunk mindig az, hogy elsők legyünk, de a realitások talaján maradva egy 5-6. hely lett volna az idei elvárás.”

 

Ahogy mondani szokás, evés közben jön meg az étvágy, nem volt ez máshogy a Skodás csapat versenyzőinél sem. Az első aszfaltos abszolút győzelem után következett egy baki a Mecsekben, aztán az első murvás győzelem is, majd az óriási harc a bajnoki címért, egészen az utolsó verseny utolsó napjáig.

 

Utólag bár mindketten azt mondják aláírták volna ezeket az eredményeket, mégis mindketten ugyanazt válaszolták, mikor arról faggattam őket, van-e bármilyen hiányérzetük az idei évvel kapcsolatban: “egyértelműen az, hogy közel volt a bajnoki cím és közel volt az ERC kiemelkedő eredmény a Rally Hungary-n, ami a defektek miatt nem jött össze. Ezen kívül szinte semmi. Talán még az, hogy mehettünk volna többet murván az ORB keretei között. Nagyon jó lett volna, ha szerepel még egy Szombathely/Bükfürdő Rally is a bajnokságban.”

 

Hogy mit szerettek a fiúk az idei szezonban?

A csúcspontjai egyértelműen a salgótarjáni és a veszprémi verseny voltak: “nehéz lenne egy eseményt vagy pillanatot kiemelni 2021-ből – emlékezett vissza Attila – de ha mindenképp választani kell, akkor az a Salgó Rally utolsó ceredi szakaszának célkanyarja lenne. Az első abszolút győzelmét sosem felejti el az ember. Végig élveztük a versenyzést, nagyon jók voltak a gyorsok is. Sokat dolgoztunk érte, hatalmas élmény megélni, ahogy meghozta ez a rengeteg munka a gyümölcsét. Emellett a veszprémi murvás gyorsokon menni sem mindennapi élmény volt! Elsőként menni ezeken a szakaszokon valami zseniális.”

„Elképesztően büszkék vagyunk a kis csapatunk minden tagjára, az évek alatt elért eredményeinkkel együtt nőtt fel mindenki erre a profi szintre és ezt fantasztikus megélni így együtt! Reméljük lesz még innen feljebb!”

 

A két győzelem mellett a szurkolók szeretete és rajongása az, ami az év végi ezüst ellenére is bearanyozza Mixi és Ati idei évét: “nagyon sokan szeretnek minket és ez mindennél fontosabb számunkra. Óriási erőt ad mikor kedvesebbnél kedvesebb üzeneteket kapunk Facebookon, Instagramon vagy akár személyesen a versenyeken is. Versenyenként újabb és újabb molinókkal várnak minket a pálya szélén, tucatnál is többet láttunk belőle. Volt olyan is, amit az út közepén feszítettek ki előttünk a szurkolóink. Köszönjük a támogatásukat, mindent megteszünk érte, hogy jövőre is megszolgáljuk és megháláljuk a szeretetüket.”

Mit hoz Mixiéknek 2022?

Először is egy óriási serleget január nyolcadikán, ekkor tartják ugyanis a magyar Országos Rally Bajnokság éves díjkiosztó ünnepségét. Hogy mikor és hol láthatjuk őket legközelebb raliautóban, az remélhetőleg hamarosan kiderül!

 

Köszönjük együttműködő partnereinknek!

Rallye Dream Blog

Béres Gábor

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek