2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A zord megjelenésű, mégis érző szívű amerikai staffordshire terrier

A zord megjelenésű, mégis érző szívű amerikai staffordshire terrier

Az amstaff az egyik legmegosztóbb kutyafajta, hiszen marcona külseje és harci kutya múltja miatt sokan helytelenül ítélik meg. Pedig megfelelő nevelés mellett tökéletes családi kedvenc, remek házőrző és hűséges barát. 

 

A harcias külső barátságos természetet rejt

 

A Grandopet.hu amerikai staffordshire terrier fajtaleírása alapján részletesen bemutatjuk az amstaff jellemvonásait és külső ismertetőjegyeit. Reméljük ezzel is segítünk a döntésben!

 

Az amstaff kiválóan alkalmazható őrkutyának, ennek ellenére nem agresszív típus. Noha a megítélés a természetével kapcsolatban még mindig téves, valójában egy emberszerető kutyus, aki különösen imádja a gyerekeket. A tengerentúlon gyermekfelvigyázó kutyaként is tekintenek rá.

 

Békés, nyugodt természetét a harapási statisztikák is alátámasztják. Annak ellenére, hogy régebben harcikutyaként tartották, és akár bikákkal is megküzdött, közel annyira jámbor, mint egy golden retriever. Gyakori ápolási intézményekben szociális segítő kutyaként, mivel emberszerető és játékos. Kitartásának és rendkívüli erejének köszönhetően mentőkutyaként is megállja a helyét.

 

Nagyon kötődik a családjához, keveset ugat, csendes természetű. Az amstaff egy sportos, mozgékony kutya, akinek létfontosságú a napi szintű aktivitás.

 

A családcentrikus, nagy teherbírású amstaff külső vonásai 

 

Robusztus, izmos felépítésű kutya, erélyes kisugárzással. A nőstény súlya 18-23 kg, míg a kan a 20-25 kg-ot is elérheti. Vaskos nyaka, bikaszerű feje igen jellegzetes, melyek alapján könnyen beazonosítható.

 

Rövid, tömör bundával rendelkezik, nem igényel különleges gondozást, viszont heti rendszerességgel érdemes átnézni a külső élősködők és sérülések végett. Vegyesen, szinte minden színárnyalatban előfordulhat.

 

Ősei farmokon is segítették az embert, ebben nagy teherbírása és gazdája iránti végtelen hűsége is szerepet játszott. Intelligens, barátságos kutya, aki könnyen tanítható. Marcona megjelenése ellenére ideális neveléssel az amerikai staffordshire terrier egy hűséges kedvenc, aki mintakutyaként viselkedik, és az egész család azonnal megkedveli.

 

Kinek jó választás egy amstaff? 

 

Harcikutya múltja erősen befolyásolta a megítélését, bizonyos országokban a tartása szigorú szabályozás alapján történhet csupán. Kertes házzal rendelkező gazdi számára ajánlott, hiszen nagy mozgásigényű, aktív kutyus. Családosok körében is egyre népszerűbb, tekintve, hogy nagyon emberszerető, családcentrikus és imádja a gyerekeket.

 

Egyedülálló gazdik számára is remek választás, hiszen egy barátságos, játékos, szerető társ, aki hűséges a végtelenségig. A területe kialakításánál figyelembe kell venni, hogy igazi felfedező, aki képes elcsatangolni, és a kisebb kerítések nem jelentenek akadályt számára. Emiatt legalább 1,6 méter magas kerítésről érdemes gondoskodni!

 

Aktív, energikus gazdit igényel, aki mentális kihívást is biztosít, és sok időt tölt vele./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek