2023. 01. 30. hétfő

Gerda, Martina
1 EUR 391 HUF
1 GBP 444 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A megalapozott gyanú szerint embert is ölt a betörő

A megalapozott gyanú szerint embert is ölt a betörő

Egy miskolci körzeti megbízott az utcán ismerte fel azt a körözött tolvajt, akit elfogása után a nyomozók nemcsak a sorozatbetörések, hanem egy emberölés elkövetésével is meggyanúsítottak.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrsének körzeti megbízottja 2021. október 20-án a Daru utcán felismerte azt a körözött férfit, aki több betöréssel is gyanúsítható volt. A rendőrök miután előállították a 35 éves miskolci férfit a gyanúsítotti kihallgatásán huszonnyolc betörés elkövetését ismerte el. A férfi családi házakba, pincékbe, garázsokba tört be, ahonnan különféle értékeket tulajdonított el.

Az eljárás során felmerült egy 2021. szeptember 23-án Miskolcon, a Görögszőlő utcában történt lakásbetörés is, ahol a bűnügyi helyszínelők egy idős nő megégett holttestét találták. A 35 éves férfi ez ügyben is beismerő vallomást tett.

A megalapozott gyanú szerint a tolvaj besurrant a 87 éves nő miskolci házába. Az asszony felébredt a kutatás zajára, majd a férfi leütötte a nőt, aki a bántalmazás miatt az eszméletét vesztette. A férfi ezt követően felgyújtotta a lakást, majd a zsákmányolt fülbevalóval elmenekült a helyszínről. A 87 éves sértett az események következtében az életét veszítette.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett, míg a Miskolci Rendőrkapitányság huszonnyolc rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 35 éves miskolci férfival szemben. A hatóság az őrizetbe vett férfival szemben előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek