2022. 01. 26. szerda

Paula, Vanda
1 EUR 359 HUF
1 GBP 429 HUF

Százezer látogató a Miskolci Állatkertben

Bár nehézségekkel indult a 2021-es esztendő, hiszen az állatkert négyhónapos kényszerű zárva tartással kezdte az évet a covid járvány miatt – azonban a dolgozók eredményes munkájának köszönhetően – a 2020. évi 80.000 után, most 100.000 látogató kereste fel májustól december végéig a Vadasparkot.

 

Az újranyitással csaknem egyidőben – Európai Uniós támogatással – befejeződött a valaha volt legnagyobb beruházás is. Ennek keretében már május 1-jétől új fogadóépület köszönti a felújított, ikonikus kapu mellett a látogatókat. A fejlesztés leglátványosabb eleme azonban minden bizonnyal az afrikai kunyhót imitáló Száhel bemutató, amely egyebek mellett az oroszlánok otthonául is szolgál. Ráadásul 2021-ben nem csak, hogy bemutatkoztak az állatkert első oroszlánjai, de még ebben az évben világra jöttek az első miskolci születésű oroszlánkölykök is.

 

Az oroszlánokon kívül is érkeztek új állatok a Vadasparkba. Szintén a Száhel lakói lettek a sivatagi hiúzok és a harlekinfürjek. A korábbi Afrika-házba tobzosfarkú gyíkok költöztek be, a dél-amerikai papagájokat felvonultató röpdébe pedig pávua aratingák. Új egyeddel bővült az örvös mangábé csapat is, valamint egy kétpúpú teve csődör érkezett a kancák mellé.

 

Az érkezők mellett távozók is voltak, hiszen míg a fehérpamacsos selyemmajmok és kéktorkú tragopánok hazai állatkertekbe kerültek, addig voltak nagy útra indulók is: egy Bennett-kenguru egészen Belgiumig, míg Touran, az állatkert elsőszülött perzsa leopárdja Izraelig utazott, hogy ott alapítsanak saját családot.

 

Az állatkert fontos feladatának tartja, hogy a hozzájuk érkezők, különösképp a felnövekvő ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét felébresszék. Ennek keretében 2021-ben is több mint ezer gyermek vett részt a tematikus zoopedagógiai foglalkozásokon, míg a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesületével közösen szervezett nyári táborban mintegy 300 gyermekkel ismertették meg az állatkert lakóit.

 

Évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend az állatkert támogatói körében a jelképes örökbefogadás. 2021-ben több, mint százhúszan választották ezt a támogatási formát, amely sok esetben kiváló ajándékot is jelentett az örökbefogadók számára is. A legnépszerűbb állatkerti lakók, mint az oroszlánok, szurikáták, mosómedvék és barnamedvék mellett örökbefogadóra leltek az aranysakálok, a kulánok, a cigányrécék és a sisakos kaméleonok is.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elhunyt Csollány Szilveszter
Ötvenegy esztendős korában, hétfőn elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. A gyűrű egykori kiválósága koronavírus-f…
Tetten ért támadók
A miskolci rendőrök elfogták azt a két férfit, akik vascsővel ütötték áldozatukat, majd erőszakkal elvették az értékeit. Felfegyverkezve elkövetett…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum