2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Pályázatok
  • »
  • DK: Balog hitelesítette, Matolcsy átutalta, a kamuegyetem ellopta – Így tűnt el a pénzünk Sümegen

DK: Balog hitelesítette, Matolcsy átutalta, a kamuegyetem ellopta – Így tűnt el a pénzünk Sümegen

Tízmilliós nagyságrendű sikkasztás és csalás történhetett a John Henry Newman Közösségi Felsőoktatási Képzési Központnál – írta meg az Index. Ez az a sümegi álegyetem, amely a fideszes vezetésű sümegi önkormányzat és a Matolcsy vezette MNB alapítványainak támogatásával létesült. Azt egyelőre nem tudni, hogy maradt-e egy forint is az MNB-alapítványok által adott 28 millió forintból.
Matolcsy György azért tudott a magát nemzeti-keresztény jövőegyetemnek nevező intézménynek alapítványi támogatást adni, mert az MNB-alapítványok hivatalosan költhetnek oktatásfinanszírozásra. Ahhoz, hogy az álegyetem is pénzt kaphasson ezen a jogcímen, csak annyi kellett, hogy a Balog Zoltán vezette EMMI hitelesítse az intézményt, mint Közösségi Felsőoktatási Képzési Központot. Ahhoz tehát, hogy az intézményben magyar adóforintokat lehessen eltüntetni, Balog Zoltán miniszter és Matolcsy György jegybankelnök közreműködése is kellett.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy hivatalból induljon eljárás a sümegi álegyetemen eltűnt közpénzek miatt. A DK reméli, hogy a nyomozás Balog Zoltán és Matolcsy György szerepére is kiterjed majd, hiszen egy általuk hitelesített és támogatott intézményben síbolhatták el az MNB-s közpénzeket.

Varju László
alelnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…