2022. 06. 30. csütörtök

Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Munkaerő-megtartás kulcsa: bizalom és közösség

Sokkal demokratikusabb munkaszervezésre kell berendezkedni

és a munkavállalói igényekre rugalmasabban reagálni a miskolci cégeknek is, ha alkalmazottaikat hosszú távon szeretnék foglalkoztatni és elkerülni a fluktuációt.

Ezt mutatják a legújabb és legeredményesebb hazai és nemzetközi munkaerőpiaci trendek – hangzott el a Miskolci Foglalkoztatási Paktum munkaerő-megtartásra fókuszáló online rendezvényén 2021. szeptember 28-án.
Eddig a munkaerő-megtartási technikák a foglalkoztatói érdekeket tartották szem előtt, mára a trendek megváltoztak, és most sokkal nagyobb figyelem irányul az alkalmazotti igényekre is, mint a Covid előtt.

A cégeknek lehetőséget kell teremteni az alkalmazotti véleménynyilvánításra, bizalom útján fel kell építeni a biztonságérzetet, a generációk összevonásával lehetőséget kell adni a tudásátadásra és nagyobb figyelmet fordítani a rekreációra. Utóbbira akár a munkavégzés ideje alatt. Ezért van egyre több munkahelyen ping-pong vagy csocsóasztal, esetleg szabadtéri kondipark. De egyre több cég szervez kötetlen közösségi sportrendezvényt a munkaidőn túl, hogy közösséget formáljon a munkavállalóiból – hangoztak el a konkrét példák.

Az új foglalkoztatási módok és a fejlettebb toborzási technikák egy modernebb, a hagyományostól némiképp elrugaszkodó szemléletet igényelnek a munkaadói oldalról – emelték ki a szakmai rendezvény előadói, akik a szociológia, a sportpszichológia és a felnőttképzés tapasztalataival is alátámasztották a legújabb trendek eredményességét.
Tapasztalatuk szerint az elmúlt másfél évben a munkaerőpiac elsősorban a foglalkoztatotti oldalon alakult át. Az új igényekre pedig a munkaadóknak is reagálni kell, ha nem akarnak szembenézni a fluktuáció okozta létszámhiánnyal, ami a termelésbe is begyűrűzhet.
Még a covid okozta bizonytalan munkaerő-piaci tendenciákban a munkavállalók a munkahelyükön elsősorban a biztonságot keresték, mára – a helyzet stabilizálódását követően –felerősödött a bizalom és a közösség szerepe. Az ennek való megfelelés egyre nagyobb szerepet kap a foglalkoztatóknál, és a munkavállalók korosztálytól függetlenül pozitívan értékelik ezek megjelenését. A legnagyobb nyertes pedig a munkáltató, akinek nem kell új munkaerő toborzásába és betanításába fektetnie a pénzét és az idejét, csak kiélvezni az alkalmazottak háláját, ami lojalitásban, motiváltságban és termelői szándékban mérhető.
A rendezvényen résztvevő HR-szolgáltatók, cégek és felnőttképző intézmények képviselői is egyetértettek az előadókkal abban, hogy nem csak az alkalmazottak fejlesztésére, képzésére kell figyelmet fordítani, hanem a vállalatok felsővezetése számára is szükséges a rendszeres tréningeken való részvétel annak érdekében, hogy ne alakuljon ki szakadék a két munkavállalói kör szemlélete között. A foglalkoztatás fő mozgatórugója a mai trendek szerint minden esetben a munka és magánélet egyensúlyának szem előtt tartása.
Projekt megnevezése: TOP-6.8.2-15-MI1-2016-0001 számú „Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja” című projekt.

Bővebb információt kérhet a paktumiroda@miskolcholding.hu e-mail címen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum