2022. 11. 27. vasárnap

Virgil
1 EUR 411 HUF
1 GBP 479 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Megszületett a MATE hosszú távú fejlődését biztosító finanszírozási szerződés

Megszületett a MATE hosszú távú fejlődését biztosító finanszírozási szerződés

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hosszú távú finanszírozási szerződést írt alá Dr. Csányi Sándorral, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnökével a gödöllői székhelyű egyetem működésére vonatkozóan. A megállapodás aláírásán Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora is részt vett.

 

Az öt évre szóló megállapodás lehetővé teszi, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem közfeladatait hosszú távon biztonságosan, transzparens és kiszámítható módon lássa el. Az új finanszírozási modell révén az egyetemi oktatást, kutatást, az intézmény infrastruktúráját és a speciális ágazati célokat finanszírozó éves állami támogatás 2022-től mintegy a duplájára nő, emellett jelentős fejlesztések is elindulnak a keretmegállapodásban meghatározott célok elérése érdekében. A finanszírozás révén tervezhetővé válik az intézmény fejlődése, amely alapfeltétele az oktatói és kutatói életpálya kiteljesedésének, a stratégiai célok megvalósításának. Továbbá nemzetközi szinten is versenyképes feltételeket teremt a magyar agrár-felsőoktatás és a MATE számára.

 

A finanszírozás a MATE teljesítményére épül, a megállapodásban meghatározott célok és indikátorok alapján kerül meghatározásra az Egyetem éves költségvetése. A finanszírozás révén az intézmény versenyképes keretek között működve, rugalmasan, a gyorsan változó munkaerőpiaci szükségletekkel összhangban tudja alakítani a képzéseit – a hallgatók stabil karrierjének megalapozása érdekében. A munkatársak számára pedig teljesítményértékelő rendszer kerül bevezetésre, mely kiszámíthatóbbá teszi a munkavégzésüket, az egyetemi pozíciójukat.

 

Az oktatás és a kutatás szoros összhangjára építve a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem nemcsak naprakész, versenyképes tudású szakemberekkel, de korszerű fejlesztésekkel is hozzájárulhat az agrárium és az élelmiszeripar fejlődéséhez.

 

Fotók: ITM

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kockázatelemzéssel jutott el egy webshophoz, ahol egy nemzetközi cég munkatársaitól kedvezményesen vásárolták fel a…

További cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…