2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Vendégségben a Borsodi sörfőző mestereinél

Erős nyárra számít Magyarország legfiatalabb sörgyára

Évi háromszázhatvan millió korsó sör. A Borsodi Sörgyár bőcsi üzeme ezzel megegyező mennyiséget, vagyis 1,8 millió hektoliter sört állít elő egyenletesen magas minőségben éves szinten – derült ki az idén 45 éves vállalat sajtóeseményén. A Borsodi bejelentette továbbá hároméves fejlesztési stratégiáját, melynek köszönhetően ez a mennyiség tovább bővülhet.
Biztató évkezdetet követően erős nyárra számít a Borsodi Sörgyár. Ugyanakkor az idén 45 éves vállalat tisztában van vele, hogy az egyre magasabb igényeket támasztó piacon még nagyobb jelentősége lehet a szakértelemnek és a gyár által kínált minőségnek.  
Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője az elmúlt időszak és a 45 év eredményeit értékelve kiemelte, hogy nincs idő a nosztalgiázásra:
„A mögöttünk álló egy évben pozitív tendenciákat figyeltünk meg, mind az értékesített mennyiség, mind a fogyasztók által preferált sörök tekintetében. Azt látjuk, hogy egyre többen keresik a minőséget, egyre erősebb a magyar sörkultúra. De ez nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk. A Borsodi mindig is olyan vállalat volt, aki a hagyományaira építve folyamatosan kereste a lehetőséget a fejlesztésre, újításra. Erről szól a most következő időszak is, hiszen idén belevágtunk az utóbbi évek legnagyobb beruházásába, melynek köszönhetően akár évi kétmillió hektoliterre emelhetjük üzemünk kapacitását.”

A következő három évben a Borsodi Sörgyár ugyanis megújítja palackozó részlegét. A hosszú távú, nagyértékű beruházás első fázisaként a gépsoron 28 éve üzemelő palack-fejtőgépet cserélték le egy új, a piacon jelenleg elérhető legmodernebb típusra.
Szilva János gyárigazgató kiemelte, hogy az új gyártósornak köszönhetően az üzem a már hagyománynak számító magas minőség garantálása mellett tudja növelni kapacitását, mialatt csökkenti káros anyag kibocsátását:
„Az üvegek palackozása eddig fizikailag elkülönült a dobozos és PET palackos sörök fejtésétől. Célunk, hogy egy helyre koncentráljunk minden termelési folyamatot. Valamint, hogy három éven belül a teljes palackozást úgy fejlesszük, hogy csökkentsük a gyártási költségeket és mindeközben továbbra is megfeleljünk a legszigorúbb környezetvédelmi, egészségügyi, illetve munkabiztonsági előírásoknak, valamint még hatékonyabb logisztikát alakítsunk ki, megtartva, sőt javítva a Borsoditól már megszokott magas gyártási minőséget.”
A Borsodi Sörgyár számára a jövő innovációi mellett ugyanakkor egyenlő mértékben fontosak a hagyományok, a múlt értékei. Az idén bemutatott Borsodi Mester éppen a vállalat 45 évnyi sörfőző szakértelme előtt tiszteleg.
„Rendkívüli megtiszteltetésnek és egyben kihívásnak is tekintettem, amikor felkértek, hogy gondoljunk ki egy olyan receptúrát, ami méltó tisztelgés a Borsodi 45 évnyi tapasztalata és azon emberek előtt, akik szinte teljes életüket és szakértelmüket a gyárnak, a sörfőzésnek szentelték. Úgy vélem a kétféle komló felhasználásával készült aranybarna világos Borsodi Mester egy ilyen sör lett” – mondta Németh András, sörfőző, a Borsodi Mester megalkotója.

A Borsodi Sörgyár bőcsi üzemében jelenleg évi 1,8 millió hektoliter sört állítanak elő, az idén bemutatott Borsodi Mester mellett például az ország egyik legnépszerűbb sörét, a Borsodit is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Újabb elismerések Miskolcnak – idén 9 Városmarketing Gyémánt-díjat, valamint Covid Marketing Különdíjat nyert a város   Miskolc idén is sik…

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum