2022. 09. 24. szombat

Gellért, Mercédesz
1 EUR 406 HUF
1 GBP 461 HUF

Új terápiás területbe fektet a Teva

Központi idegrendszeri betegség terápiájában alkalmazott készítmény előállítására szolgáló technológia beruházása kezdődött meg az elmúlt hetekben a Teva sajóbábonyi gyárában. A 2,3 milliárd forint értékű beruházást a telephely 10 éves fennállására szervezett ünnepségén jelentette be a vállalat.

A Teva kiemelt figyelmet fordít hazai gyártóhelyeinek folyamatos fejlesztésére, ennek köszönhetően mára mind a hatóanyag, mind pedig a késztermék előállítása területén meghatározó szereppel bírnak a hazai gyáregységek.
A Sajóbábonyi Telephely 2005-ös megalapítása a Teva egyik legjelentősebb beruházása volt az elmúlt 10 év folyamán, mikor is a vállalat úgy döntött, hogy hazánkban bővíti fermentációs technológiára épülő hatóanyag-gyártási kapacitását.
Így mára a vállalat a Sajóbábonyban előállított és Debrecenben feldolgozott hatóanyagból a világ több mint 30 országában (pl. USA, Kanada, Izrael, India, Spanyolország, Németország, Magyarország) segíti a magas koleszterinszinttel élő betegek gyógyulását.
A Teva mostani beruházása új területre, a központi idegrendszer egy megbetegedésére fókuszál, melyhez egy teljesen új technológiát is telepít a vállalat. A 2,3 milliárd HUF értékben megvalósuló beruházás kivitelezési munkálatai ez év júliusában kezdődtek meg.
A most bejelentett kapacitásbővítéssel a vállalat világviszonylatban a piaci igények 20%-át fedi le.

A Teva több mint 20 éves működése alatt mintegy 350 milliárd forintot ruházott be Magyarországon, megteremtve üzemeiben (Debrecenben, Gödöllőn és Sajóbábonyban) a világszínvonalú gyógyszergyártást, és munkát adva közel 3500 embernek.
A Teva a magyar piacon az egyik legszélesebb termékportfólióval rendelkező gyógyszercég, melynek kiváló minőségű termékei többek között a szív- és érrendszeri, az emésztőszervi, az urológiai és az onkológiai betegségek kezelésében segítenek.

A TEVA hatóanyaggyártásért felelős igazgatója, Roberto Reyes, beszédében Kennedy-t idézte, majd arról beszélt, hogy 10 évvel ezelőtt 6,3 milliárd forint volt a beruházás értéke, s feszített tempóban 10 hónap alatt felépült.A mostani beruházást 2016 első negyedévében szeretnék átadni.

A rendezvényen Dr. Szilva István, Sajóbábony polgármestere azt hangsúlyozta, hogy azért is nagy nap ez a mai a település életében, mert biztosak lehetnek abban, mint az elmúlt 10 esztendőben, hogy ez az üzem, munkahelyet, megélhetést, és adóbevételt jelent az itt élők számára.

OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek