2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Több tízezer forint megtakarítást is jelenthetnek a jól megválasztott készülékek

Több tízezer forint megtakarítást is jelenthetnek a jól megválasztott készülékek

Idén is átadták az E.ON Energiatakarékossági Díjakat a legtakarékosabbnak bizonyuló háztartási készülékeknek. A háztartási gépek ilyen jellegű minősítése a vásárlóknak nyújt segítséget, hiszen egy okos döntéssel a családok akár több tízezer forintot is megspórolhatnak évente.

A díjra idén is bármely háztartási készülékgyártó ingyenesen benevezhette készülékét, az energiafogyasztás vizsgálatát ezúttal is a TÜV Rheinland Intercert Kft. szakértői végezték el, egy az átlagos háztartási használatot modellező mérési program szerint. Az „E.ON Energiatakarékossági Díj 2015 nyertese” címkét azok a háztartási készülékek kapták meg, amelyekkel éves szinten a legtöbbet lehet spórolni. A lehetséges legtöbb megtakarítást továbbra is a jól megválasztott hűtőgépek, mosógépek, valamint mosogatógépek jelentik. Egy-egy ilyen okos döntéssel évente akár 5-10 ezer forint is k igazdálkodható háztartásonként, ami tovább növelhető egy takarékos porszívó, vasaló vagy éppen kávéfőző kiválasztásával. „Ha pedig egy 10 éves készüléket cserélünk le egy díjnyertes készülékre, akkor több tízezer forint is lehet az éves megtakarításunk” – mutatott rá Bruszniczky Balázs, a TÜV Rheinland divízióvezetője. Összességében tehát akár 50 ezer forintot is nyerhetünk a tudatossággal egy évben, ami bizony több havi villanyszámlát is jelenthet!

Az E.ON által meghirdetett pályázaton idén 9 kategóriában hirdettek összesen 10 nyertest, a díjakat ma vették át a győztes készülékek gyártói. Ez már a hatodik ilyen verseny volt, ez idő alatt érezhetően elkezdett kirajzolódni az a trend, hogy már nemcsak a fogyasztókat, de a gyártókat is egyre inkább foglalkoztatja, melyek azok az eszközök, amik hiteles, valós körülményeket modellező fogyasztási tesztben a leginkább energiatakarékosnak bizonyulnak. Hogy ezeket az erőfeszítéseket is elismerjük, idén először került sor különdíjak átadására, amiket azok a márkák kaptak, amelyek az elmúlt hat év során a legtöbb díjat szerezték.

„Az Energiatakarékossági Díj létrehozását az energiatudatosság gondolata inspirálta, hiszen így nem csupán a fogyasztók kapnak egy jó iránymutatást, de a különböző gyártókat is arra ösztönözzük, hogy minél energiatakarékosabb termékeket kezdjenek fejleszteni. Felelős vállalatként mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a felhasználók a nap 24 órájában gondtalanul használják készülékeiket, és ezzel pénztárcájuk mellett környezetüket is kíméljék. Számunkra az elégedett fogyasztók és a fenntartható környezet jelentik a prioritást.” – mondta el a hiánypótló kezdeményezésről Ily&eac ute;s Péter, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának tagja, hozzátéve, hogy az energiatudatosság mellett az Energiatakarékossági Díjjal felhívják a figyelmet a hozzáállásban szükséges változtatásokra, és az ezzel elérhető megtakarításokra mind a költségeket, mind a káros anyag kibocsátást illetően.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Újabb elismerések Miskolcnak – idén 9 Városmarketing Gyémánt-díjat, valamint Covid Marketing Különdíjat nyert a város   Miskolc idén is sik…

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum