2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Több mint ötven gyógyszer ára csökken május elsejétől

Több mint ötven gyógyszer ára csökken május elsejétől

Május elsejétől több mint ötven gyógykészítményért kell kevesebbet fizetni, az árcsökkenés átlagos mértéke 14 százalék, de több gyógyszerért 30-40 százalékkal kevesebbet kell majd fizetni – közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP).

Az árcsökkentésben érintett termékek köre több, népbetegség kezelésére szolgáló készítményt is tartalmaz, például vérnyomáscsökkentőt, koleszterinszint-csökkentőt, illetve antidepresszánst – olvasható az OEP közleményében. Mint írták, az árcsökkenés nagyrészt annak köszönhető, hogy az egészségbiztosító áprilisban árversenyt indított el a több hatóanyagot tartalmazó kombinációs készítmények között. A májusi árcsökkenésben érintett gyógyszerek csaknem egyharmada is kombinációs készítmény – tették hozzá.

A most bejelentett változásokkal együtt az elmúlt egy hónapban három alkalommal hirdetett ki az árcsökkentést az OEP. Ezek eredményeként április elsejével hatszáz termék árának változásával, összesen átlagosan 230 forinttal csökkent a betegek terhe. Április közepétől újabb 32 termék esetében 30 százalékkal mérséklődtek az árak. A mostani módosítással pedig május elsejével átlagosan négyszáz forinttal csökken hatvan termék ára, köztük számos kombinációs készítményé.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum