2022. 07. 4. hétfő

Ulrik
1 EUR 402 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Segítünk közelebbről is értelmezni a DeFi likviditási pool lényegét

Segítünk közelebbről is értelmezni a DeFi likviditási pool lényegét

Mit is jelent egész pontosan a DeFi likviditási pool kifejezés? Miért lehet rá szükség, és milyen előnyök származnak az alkalmazásából az érintetteknek? Ezekkel az érdekes és kifejezetten új keletű kérdésekkel foglalkozunk ebben a bejegyzésben.

Egyfajta alapozásként pedig megnézzük a DeFi tőzsdék idevágó jellemzőit, hogy utána felkészülten térjünk rá a DeFi likviditási poolok kitárgyalására.

A DeFi tőzsdék egyik kulcsfontosságú sajátossága

A megfelelő likviditás hiányában nemcsak a hagyományos, de a DeFi tőzsdék is működésképtelenek. Merthogy az elvárható és megfelelő tőkemennyiség az, amely ki tud szolgálni minden érintett felet, méghozzá időponttól teljesen függetlenül.

A DeFi tőzsdék kapcsán ki kell emelni az order book hozzáadott értékét is. Ez ugyanis azonfelül, hogy a vételi szándékokat rögzíti, képes az eladási szándékokat is összehangolni.

Egy okosszerződéseken alapuló kriptopénztőzsdén nem beszélhetünk központi tőketartalékról. Vagyis az üzemeltetők által biztosított tőke nem áll úgymond rendelkezésre. Ettől függetlenül maga a likviditás nélkülözhetetlen összetevő.

DeFi likviditási poolok segítségével a felmerült problémák áthidalhatóak

Okosszerződéseken keresztül sikerül arról gondoskodni a DEX-en, hogy a tőzsde forgalmának zavartalan lebonyolításához nélkülözhetetlen tőke ténylegesen a kulcsfontosságú célokat szolgálva legyen felhasználva.

Maga a rendszer természetesen nem feledkezik meg arról sem, hogy megfelelő ellenértékkel honorálja a hozzájárulók nemes gesztusát.

Felmerülhet a kérdés, hogy mi lesz maga a jutalom? Ezzel kapcsolatban nem nehéz kitalálni, hogy bizony kriptopénz. Mégpedig pontosan olyan arányban, ahogyan a befektetés megvalósult. Így lesz maga a rendszer teljes mértékben korrekt, és persze így képes egyszerre működni, miközben az érintettek céljait és motivációit is kiszolgálja.

A DeFi tőzsdéket támogató befektetési szándék mögött meghúzódó motiváció

Nem, nem a filantróp hajlam motiválja őket. Sokkal inkább a befektetésért cserébe járó jutalom. Ez működteti magát a rendszert, így jár a dolgon mindenki jól.

Nyilván magának a jutalomnak a mértéke sem elhanyagolható tényező. Maga a tényleges mérték egyébként változó lehet. Nagy általánosságban tíz százalék körüli jutalom az, amivel már egész bátran számolni lehet.

Ez pedig már bőségesen elegendő mennyiség ahhoz, hogy a DeFi likviditási pool zavartalanul működni tudjon, ezáltal pedig a DeFi tőzsdék minden egyes érintett kívánalmait és preferenciáit zavartalanul ki tudják szolgálni./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Toborzónap
Miskolci Foglalkoztatási Paktum 2022.06.16. Miskolc Foglalkoztatási Paktum Programja idén tizedik alkalommal rendezte meg toborzónapját a Tudomány …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum