2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF

Prága, Hajdúszoboszló és Eger is megelőzi

Budapestet a húsvéti toplistán
A Trivago.hu szálláskereső weboldal adatai szerint a magyar utazni vágyók körében húsvétkor a cseh főváros a legkeresettebb úti cél. Az örök kedvenc Budapest ezúttal a 4. helyre szorult.

A magyar városok közül Hajdúszoboszló, Eger, Hévíz, Siófok és Gyula került még be a legkeresettebb 10 desztináció közé, a külföldi úti célok közül pedig Róma, Párizs és Velence szállásai iránt érdeklődnek legnagyobb arányban a magyar utazók. Kirívóan sokat a kedvelt városok közül sehol sem hajlandók szálláshelyre költeni a magyarok, Velencében a legmagasabb, (egy éjszakára, két személyre) átlagosan 48 ezer forint a kattintott ár, Párizsban ez körülbelül 45 ezer , Prágában 41 ezer forint.

A legkeresettebbek most is a négycsillagos hotelek, a kattintások majdnem fele erre a kategóriára érkezett az eddigi adatok alapján. Ezt követik a háromcsillagos szállodák, a kikattintások 12%-a pedig kategória nélküli szállásokra (apartmanokra, hostelekre, panziókra, stb.) érkezett.

A szálláshelyek jó része már megtelt, az összes, trivagón levő magyar szálláshely körülbelül 3%-a kínál még szabad szobákat, Budapesten ez 9%. Ám a fürdővárosokban még az utolsó pillanatban foglalók is megtalálhatják a számításaikat; Hajdúszoboszlón a szállások 34%-a, Hévízen 25%-a, Gyulán 20%-a még elérhető. Prágán és Rómán, hasonlóan Budapesthez, azonban meglátszik a nemzetközi érdeklődés is, már a szobák 90%-át illetve 95%-át lefoglalták.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…