2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Prága, Hajdúszoboszló és Eger is megelőzi

Budapestet a húsvéti toplistán
A Trivago.hu szálláskereső weboldal adatai szerint a magyar utazni vágyók körében húsvétkor a cseh főváros a legkeresettebb úti cél. Az örök kedvenc Budapest ezúttal a 4. helyre szorult.

A magyar városok közül Hajdúszoboszló, Eger, Hévíz, Siófok és Gyula került még be a legkeresettebb 10 desztináció közé, a külföldi úti célok közül pedig Róma, Párizs és Velence szállásai iránt érdeklődnek legnagyobb arányban a magyar utazók. Kirívóan sokat a kedvelt városok közül sehol sem hajlandók szálláshelyre költeni a magyarok, Velencében a legmagasabb, (egy éjszakára, két személyre) átlagosan 48 ezer forint a kattintott ár, Párizsban ez körülbelül 45 ezer , Prágában 41 ezer forint.

A legkeresettebbek most is a négycsillagos hotelek, a kattintások majdnem fele erre a kategóriára érkezett az eddigi adatok alapján. Ezt követik a háromcsillagos szállodák, a kikattintások 12%-a pedig kategória nélküli szállásokra (apartmanokra, hostelekre, panziókra, stb.) érkezett.

A szálláshelyek jó része már megtelt, az összes, trivagón levő magyar szálláshely körülbelül 3%-a kínál még szabad szobákat, Budapesten ez 9%. Ám a fürdővárosokban még az utolsó pillanatban foglalók is megtalálhatják a számításaikat; Hajdúszoboszlón a szállások 34%-a, Hévízen 25%-a, Gyulán 20%-a még elérhető. Prágán és Rómán, hasonlóan Budapesthez, azonban meglátszik a nemzetközi érdeklődés is, már a szobák 90%-át illetve 95%-át lefoglalták.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Újabb elismerések Miskolcnak – idén 9 Városmarketing Gyémánt-díjat, valamint Covid Marketing Különdíjat nyert a város   Miskolc idén is sik…

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum