2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Összevont ellenőrzés a miskolci belvárosi szórakozóhelyek környékén

Összevont ellenőrzés a miskolci belvárosi szórakozóhelyek környékén

Összevont hatósági ellenőrzést tartottak július 10-én, pénteken, az esti órákban a Szinva teraszon és környékén működő vendéglátóhelyeknél – az ellenőrzésben a polgármesteri hivatal, az önkormányzati rendészet, a rendőrség, a fogyasztóvédelem, és a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai vettek részt.

 

Az akcióban a közterületek jogszerű használatát és a kereskedelmi, fogyasztóvédelmi jogszabályok betartását ellenőrizték, de vizsgálták azt is, hogy kiszolgálnak-e szeszesitallal fiatalkorúakat a szórakozóhelyeken, és azt is, hogy fogyasztanak-e közterületen is alkoholt a szórakozni vágyók.

 

Az ellenőrzött vendéglátóhelyeken csak kisebb és pótolható hiányosságokat találtak a hatóságok, az általuk végzett próbavásárlás pedig, amellyel azt vizsgálták, hogy kiszolgálnak-e fiatalkorút alkohollal, szintén nem tárt fel szabálytalanságot.

 

A közterületi szabálysértéseket tekintve már nem zárult ennyire jó eredménnyel az ellenőrzés – a rendészet és a rendőrség  munkatársainak csendháborítás, köztisztasági szabálysértés és közterületen történő alkoholfogyasztás miatt is több esetben kellett intézkedniük.

 

Hasonló ellenőrzésekre a jövőben is lehet majd számítani Miskolc belvárosában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek