2022. 05. 27. péntek

Hella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Nemzetközi piacra segíti a HEPA a magyar vízügyi kis-és középvállalkozásokat
fms 4008

Nemzetközi piacra segíti a HEPA a magyar vízügyi kis-és középvállalkozásokat

fms 4008A Budapesti Víz Világtalálkozó (BWS) keretében stratégiai partnerségi és együttműködési megállapodást írt alá Hendrich Balázs, a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. (HEPA) vezérigazgatója és a Hungarian Water Partnership (HWP) vezetője, Sinka Attila ügyvezető igazgató. Az együttműködési megállapodás célja, hogy a két szervezet a gazdaságdiplomáciai és az üzleti bázisán keresztül a vízügyi termékek és szolgáltatások exportpiaci aktivitásaival összefüggő tevékenységük keretében kölcsönösen támogatja egymást.

A HEPA célja kormányzati háttérintézményként, hogy magas színvonalú szolgáltatásokkal segítse a magyar cégek további exportsikereit, valamint hozzájáruljon Magyarország pozitív nemzetközi megítéléséhez, a minőségi magyar termékek és szolgáltatások nemzetközi piacokon történő promotálásával erősítse a magyar márkák ismertségét külföldön.

A HWP tagvállalatainak és partnereinek tevékenysége szinte a teljes vízipari spektrumot felöleli a vízkutatástól a víz újrahasznosításig, a kutatás+fejlesztés, tervezés, kivitelezés, gyártáson, valamint mérnöki szolgáltatásokon, üzleti tanácsadáson át a kulcsrakész megoldásokig.

Ennek révén a stratégiai partnerség és együttműködés céljaként azt tűzték ki, hogy erőforrásaikat összehangolva és egyesítve támogassák a magyar vízügyi termékek és szolgáltatások külföldi megjelenési és értékesítési lehetőségét, ezáltal hozzájárulva a magyar vízügyi export exponenciális növekedéséhez. A HEPA lehetőséget biztosít a HWP és tagvállalatai számára szakmai tevékenységük bemutatására az általa szervezett rendezvényeken, tanácskozásokon. A két szervezet megállapodott abban is, hogy kölcsönös tájékoztatást adnak egymásnak az általuk gyűjtött nemzetközi vízügyi piaci információkról, többek között az adott piacok mérete, fogyasztói szokásai, piacvezető cégek főbb adatai, vízipari fejlődési irányok és trendek témakörökben. A HEPA az együttműködés keretében biztosítja a HWP-be tömörült magyar vízügyi kkv-k szakmai kínálatának bemutatását/ajánlását/képviseletét a látókörébe kerülő külföldi partnerek részére.  Az együttműködés további területei, a beutazó külföldi vízügyi területen érdekelt delegációk számára proaktív konzultációk biztosítása és export fókuszú képzések szervezése.​

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum