2022. 10. 2. vasárnap

Petra
1 EUR 422 HUF
1 GBP 478 HUF

Napelemes rendszer a Miskolci Egyetemen

Befejeződtek a megújuló energetikai beruházás munkálatai a Miskolci Egyetemen, melynek elsődleges célja a környezetünket kevésbe terhelő, megújuló energia alapú energiatermelés elterjesztése, a megújuló energiaforrásokon alapuló villamos energia szerepének növelése, és ezen keresztül a széndioxid-kibocsátás csökkentése volt.

Ennek egyik feltétele a megújuló energiaforrások nagyobb arányú felhasználása, a társadalom es a környezet harmonikus viszonyának kialakítása,mely az újonnan elkészült napenergiát hasznosító rendszer átadásával megvalósult, 163,493 millió forintból.
A projekt során  fotovoltaikus villamos energiatermelés primer megújuló energiaforrás (napsugárzás, napenergia) felhasználásával történik. A beruházás eredményeként a Miskolci Egyetem területén megépült kiserőmű által termelt villamos energia közvetlenül a telepítés helyszínén hasznosul. A megvalósítani kívánt rendszer 225 kW villamos teljesítményű és a megtermelt energia (figyelembe véve az energia felhasználást) teljes mértékben felhasználásra kerül. A közcélú hálózat felé kitermelés nem történik. Az A/1, A/2, A/3-as épület tetőszerkezetére telepítésre került kiserőmű 900 db polikristályos napelem tábla (PV-modul) megvalósításával állítja elő a kívánt villamos teljesítményt.
A fejlesztés megvalósulása következtében csökkent a hálózatveszteség, az üvegház-hatású gáz kibocsátásának mértéke, valamint az intézmény működési költsége.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek