2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Mivel robbantsuk ki a gyereket a tévé elől?

Pénztárcabarát programtippek a szünidőre

A gyerekeknek ugyan rövidnek tűnik, a szülőknek viszont végtelenül hosszú a 11 hetes nyári vakáció, amit szeretnének érdekes, hasznos programokkal kitölteni. Kevesen engedhetik meg ugyanakkor, hogy két-három tábornál többre beírassák gyereküket és a közös családi nyaralások száma is véges.

Kutatások szerint a magyar gyerekek – a négy és tizennégy év közötti korosztálybeliek – naponta átlagosan több mint három órát töltenek a TV képernyője előtt.  Vakáció idején pedig ez az idő csak növekszik. Ha pedig az összes elektronikai eszköz használatát hozzászámítjuk, úgy mint tablet, számítógép, mobiltelefon, akkor máris napi 6 órára jön ki az átlag. Ez azt jelenti, hogy míg a szülő dolgozik, a magára hagyott gyerek a nap nagy részében egy helyben ül, és valaminek a képernyőjét, kijelzőjét nézi. A vakációnak ugyanakkor a gyerekpszichológusok szerint a feltöltődésről és az új élmények szerzéséről kellene szólnia. Ehhez gyűjtött össze néhány, pár ezer forintból megvalósítható javaslatot a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő meghirdetője.

strand/aquapark

Ha jó idő van, a legkézenfekvőbb szórakozási lehetőség, mivel egy belépő áráért az egész napot vidáman tölthetik itt a gyerekek. Hétköznap 1-2 ezer forint között vannak a diákjegyek. Az aquaparkok ára már borsosabb, 2500-4000 forint között mozognak a napijegyek, cserébe egész nap önfeledt csúszdázással lehet tölteni az időt. Számolni kell ugyanakkor a büféfogyasztással is, illetve fiatalabb gyerekek esetében minimum egy felnőtt kísérővel.

játszóház

Alsós gyerekek számára kiváló időtöltés a játszóház is. Előnye, hogy esős időben, kánikulában egyaránt szóba jöhet mint program. 1300-3000 forint közötti áron egész napos belépőt lehet váltani, ami korlátlan játékidőt biztosít. Érdemes figyelni arra is, hogy több játszóházban is vannak akciós napok, amikor akár egy óra játékidőért lehet egész napos jegyet váltani. Van olyan hely, ahol hétköznap a nagyszülők ingyen bemehetnek, és még használhatják is az eszközöket, ha elég fiatalosnak érzik magukat, máshol a felnőttek ugyan nem használhatják a játékokat, de kísérőként ingyen bemehetnek. Több játszóház gyerekfelügyeletet is vállal.

állatkert/vadaspark

Magyarországon több nagyvárosban is színvonalas, felújított állatkertet/vadasparkot találhatunk minden régióban, ami több órás, akár egész napos kikapcsolódást nyújt az állatszerető fiataloknak. A jegyárak 650-1900 forint között mozognak.

5D mozi

Ki ne szeretne egy film szereplőjévé válni? Az 5D moziban az aktuális történetnek megfelelően mozog alattunk a szék, érezhetjük a szél zúgását, az esőt, a szereplők érintését. Egy film körülbelül 10 perces, de olyan élményt nyújt, hogy utána újra és újra meg akarjuk nézni. Az országban több helyen, elsősorban bevásárlóközpontokban találkozhatunk ezzel a technológiával. A jegyárak 1000-1250 forint között mozognak.

falmászás

Körülbelül 1000 forint körüli összegért hatalmas élményben lehet része a fiataloknak, főleg, ha egyszerre többen, unokatestvérek, barátok, iskolatársak keresik fel az ország számos pontján megtalálható mászóközpontok egyikét. Ki jut magasabbra? Ki jut fel először a fal tetejére? A biztonságos mászófalak segítségével a saját korlátaikat is ledönthetik a gyerekek, javítja a térlátást, a koordinációs és a koncentrációs képességet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum