2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

Miskolcon tartják az 53. közgazdász-vándorgyűlést

A fejlődésre és a felzárkózásra fókuszál a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) 53. közgazdász-vándorgyűlése, amelyet tíz év után ismét Miskolcon, ezúttal szeptember 3-a és 5-e között rendeznek meg a Miskolci Egyetemen – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Bokik) elnöke.

Elmondta: Miskolcnak fontos elismerés, hogy a közgazdász szakma jeles képviselői, vállalati vezetők itt vitatják meg az elmúlt év gazdasági történéseit, valamint azokat a kihívásokat, amelyek előtt áll az ország.

A közgazdászok legrangosabb és legnagyobb éves összejövetelének két plenáris és 13 szekcióülésén vezető gazdaságpolitikusok, jelenlegi és volt kormánytagok, szakpolitikusok, a pénzügyi és üzleti élet kulcsszereplői, gazdaságkutatók, akadémikusok és egyetemi tanárok tartanak előadásokat.

A konferencia a hagyományos témák – a nemzetgazdaság helyzete, a bankrendszer aktuális kérdései, a monetáris politika és a költségvetési folyamatok vizsgálata, az európai uniós források felhasználása – mellett foglalkozni kíván az észak-magyarországi régió speciális helyzetével is, valamint az újraiparosítással, a foglalkoztatás és a szociális szféra problémáival, a határ menti együttműködés lehetőségeivel, a közlekedés fejlesztésével, a turizmussal – mondta Bihall Tamás.

A vándorgyűlésen előadást tart Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is.

A csaknem hatezer tagot számláló Magyar Közgazdasági Társaság a magyar közgazdászok legrégebbi szakmai szervezete, közhasznú egyesület, 121 éves fennállásával az első hasonló szakmai-tudományos szervezetek közé tartozik Európában, a közgazdász-vándorgyűlések a hazai közgazdász szakma legrangosabb és legnagyobb éves összejövetelei.

– MTI –
© Fotó: Ádám János

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum