2022. 12. 8. csütörtök

Mária
1 EUR 411 HUF
1 GBP 475 HUF

Mi mindenre használható egy modern homlokrakodó?

Amikor egy korszerű homlokrakodó beszerzését fontolgatjuk, akkor értelemszerűen fel kell tennünk a kérdést, mi mindenre tudjuk majd hasznosítani a munkagépet. A cikkben pontosan ebben a témában adunk majd ötleteket.

Ezenfelül két modern homlokrakodót is ki fogunk emelni, egyenként rámutatva a sokoldalúságukra, illetve a felhasználásuk egyes lehetőségeire. Így remélhetőleg szemléletessé válik, mennyi mindent ki lehet hozni egy korszerű homlokrakodó adottságaiból.

Nézzük meg, mi jellemző manapság egy jó ár-érték aránnyal bíró homlokrakodóra

Egy homlokrakodónál az elsődleges feladat az anyagmozgatás elősegítése, lehetőség szerint minél hatékonyabban. Persze az már más kérdés, mi mindent értünk anyagmozgatás alatt. Homlokrakodót lehet ugyanis alkalmazni bányákban, építési területeken, földmunkák kivitelezésénél vagy mondjuk ipartelepeken is.

Rakodhatunk vele követ, homokot, sódert, tőzeget, földet, kőport, de használhatjuk egyéb matériák mozgatására is. A lényeg, hogy a homlokrakodóban meglegyen a szükséges erőtartalék, legyen kellően kompakt a kialakítása, és nem utolsósorban legyen minél egyszerűbb a használata.

Mi mindenre tudjuk bevetni a JCB 407 homlokrakodót?

A JCB 407-re tökéletesen ráillik a kompakt jelző, hiszen a gép gyorsan és hatékonyan dolgozik akár a viszonylag szűkebb helyeken is, megkönnyítve ezáltal a kezelő dolgát. Hogy az erőtartalékból se szenvedjünk hiányt, arról a 48 kW-os teljesítmény, valamint a 300 Nm nyomaték gondoskodik.

Ami az anyagmozgatás minél hatékonyabb kivitelezését illeti, azt az egy köbméter kapacitású kanál hivatott elősegíteni, amihez tartozik egy csaknem három méteres maximális emelési magasság is. Ráadásul a beépített Kohler motor nemcsak az üzemanyaggal bánik takarékosan, de a beépített részecskeszűrő miatt a környezetet sem szennyezi komoly mértékben.

A JCB 407 tehát univerzális homlokrakodó, amit akár különféle terepeken is be lehet vetni, mert jó eséllyel sehol sem fog csalódást okozni.

A JCB 409 homlokrakodó felhasználásának lehetőségei

Fogalmazhatunk akár úgy is, hogy a JCB 407 nagy testvéréről van szó. A JCB 409 ugyanis már 55.4 kW-os teljesítménnyel bír, 300 Nm nyomatékkal kiegészítve. Vagyis erősebb egy kicsit, ez a tényező pedig plusz lehetőségeket jelenthet a felhasználáshoz.

Hogy egy konkrét példát említsünk, a homlokrakodót egy opcionális villával ellátva könnyedén oldható meg akár a nagyobb raklapok mozgatása is. Sőt, ezenfelül a JCB 409-hez akár egy hidraulikával és elektromos szerkezettel ellátott vontatórúd is csatlakoztatható.

Merthogy ebben a homlokrakodóban megvan a szükséges erő ahhoz, hogy akár egy 3.5 tonnás pótkocsi vontatása se tudjon különösebb nehézséget okozni. Vagyis a munkagép nemcsak az anyagmozgatáshoz, hanem tetszés szerint a vontatás kapcsán is hasznosítható./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Matolcsy beszéd és a reagálások
Matolcsy György jegybankelnök bizottsági meghallgatásáról és a minimálbérről is szó volt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben, ahol ellenzéki olda…

További cikkek

A multik globális termelési láncainak aljára száműzött magyar munkavállalók OECD statisztikák szerint 30%-kal többet dolgoznak, mint egy átlagos német…