2022. 07. 5. kedd

Emese, Sarolta
1 EUR 402 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Mélyponton a repülőipar – A koronavírus miatt nem fejleszt a Lufthansa Technik

Mélyponton a repülőipar – A koronavírus miatt nem fejleszt a Lufthansa Technik

Miskolc város vezetése sajnálattal vette tudomásul, hogy a koronavírus-járvány miatt a vállalat történetének legnagyobb válságát elszenvedő Lufthansa Technik felfüggeszti miskolci beruházását.

 A COVID-19 világjárvány gazdasági hatásai kiemelten sújtják a légitársaságokat és a repülőgép-ipari javításokat végző ágazatot, emiatt, ahogyan a Lufthansa Technik képviselői levelükben fogalmaztak, nem tudják biztosítani a cég hosszú távú túlélését. Miskolc város vezetése megérti és átérzi a vállalat helyzetének súlyosságát és továbbra is egyeztetéseket folytat a Lufthansa Technik képviselőivel.

 

Örömteli ugyanakkor, hogy nem a Lufthansa volt az egyetlen nemzetközi befektető, amely Miskolcot választotta beruházása helyszínéül, hiszen itt tervezi létrehozni első Kínán kívüli, 17,5 milliárd forintból megépülő gyáregységét a Chervon Auto, amelynek köszönhetően 138 új munkahely jön létre Miskolcon és környékén. A Patec pedig 1,7 milliárdból fejleszt Miskolcon, 71 új munkahelyet létrehozva.

 

Miskolc város vezetése továbbra is megtesz mindent azért, hogy a koronavírus világjárvány által okozott nehézségek közepette a város továbbra is vonzó célpontja legyen a hazai és a külföldi befektetőknek egyaránt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Toborzónap
Miskolci Foglalkoztatási Paktum 2022.06.16. Miskolc Foglalkoztatási Paktum Programja idén tizedik alkalommal rendezte meg toborzónapját a Tudomány …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum