2021. 10. 25. hétfő

Blanka, Bianka
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Megújuló energiaforrások a Vidékfejlesztésben

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat szervezésében volt ma Miskolcon a Megújuló energiaforrások konferencia a Lengyel- Szlovák- Magyar együttműködés keretében. A rendezvény lehetőséget teremt a három országban a megújuló energia előállítása és felhasználása során szerzett tapasztalat és tudás átadására, megosztására. A téma nemcsak klímavédelmi, energia-import függőségi szempontból fontos, hanem új munkahelyek teremtéséhez is hozzájárulhat.

V. Németh Zsolt a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára köszöntötte a konferencia résztvevőit azzal a Sophokles-i gondolattal, hogy ” Az ember addig él, ameddig a sorsa meg-megújuló öröm.” – de, mint mondta – ez a mondás ma ki kell hogy egészüljön azzal, hogy az öröm mellé megújuló energiára is szükségünk van, amelyet a föld kizsákmányolása nélkül kell megoldanunk, – majd így folytatta – “Örülök annak, hogy a néhány hete aláírt együttműködési megállapodás a szomszédos országokkal, ilyen hamar realizálódik,s nem csupán formális papír marad, hanem valódi összefogás, közös gondjaink, közös megoldására”
A konferencián ezután hazai, szlovák és lengyel szakemberek előadásait hallhatták a résztvevők a bioenergia szerepéről, a geotermikus energiák hasznosításáról, a zöldenergiáról,a termálkitermelésről, és mindezek gazdasági, jogszabályi hátteréről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum