2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Megjelent a Telephelyfejlesztés és Ipartelepítés pályázat

Megjelent a Telephelyfejlesztés és Ipartelepítés pályázat

Akár 70%-os támogatás nyerhető az Új Széchenyi Terv „Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” című pályázati kiírásán. A konstrukciók kizárólag a Dél-alföldi, Nyugat-dunántúli, Észak-magyarországi, valamint a Közép-magyarországi régiókban érhetők el – hívja fel a figyelmet az Accessio Menedzsment.

A pályázatok benyújtására 2013. november 5-től 2013. december 2-ig lesz lehetőség. Támogatás igényelhető elsősorban a 15 és 2000 millió forint közötti költségvetésből megvalósítható iparcsarnok, raktár, valamint irodafejlesztésekhez. Célszerű kihasználni az eszközbeszerzés keretet is, de kombinálható komplex technológiafejlesztéssel is, több projektre bontással.

A pályázat keretében elnyerhető támogatás legalább 10 millió és legfeljebb 1000 millió forint vállalatméret és földrajzi elhelyezkedés szerint 30-70 százalékos támogatási intenzitás mellett.

Az elszámolható költségek közé tartozik az új épület építése, létesítése, meglévő épületek átalakítása, bővítése, felújítása, korszerűsítése, helyreállítása, alapinfrastruktúra kiépítése, valamint az eszközbeszerzés.

Az Ipartelepítés komponensben minden cég, akár induló vállalkozás (projekt cég) is pályázhat bizonyos feltételekkel. A Telephelyfejlesztés komponensben pedig azon KKV-k, amelyeknek 2012-ben minimum 1 munkavállalójuk volt, rendelkeznek legalább 1 lezárt, teljes üzleti évvel és a projekt gazdasági, vagy barnamezős területen valósul meg.

A pályázónak kötelező vállalnia minimum 1 fő, maximum 40 fő munkahelyteremtését és megtartását vállalatméret és projektméret függvényében.

Kedvező változás, hogy a kereskedelemre, logisztikára, turisztikára és mezőgazdaságra vonatkozó korlátozás nem a pályázó tevékenységi körét, hanem a fejlesztendő tevékenységet érinti, így kereskedő és logisztikai cégek sincsenek alapból kizárva – adta a tájékoztatást az Accessio Menedzsment ügyvezetője, Németh Ákos.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újabb nem mindennapi árverés ígérkezik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, most prémium kategóriás hangtechnikai eszközökre lehet licitálni. A meghirdete…