2022. 08. 12. péntek

Klára
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • MÁR 76 TÁMOGATOTT PROJEKT ZÁRULT LE SIKERESEN AZ ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN

MÁR 76 TÁMOGATOTT PROJEKT ZÁRULT LE SIKERESEN AZ ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN

A KAVOSZ által vezetett Pályázati Konzorcium 2012 áprilisában kezdte meg a pályázatok befogadását a „Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére” című programban, az Észak-Magyarországi régióban.  Rekordidő alatt, 2013 júliusáig döntés született a régióban rendelkezésre álló 340 millió forintos keret teljes kihelyezéséről. A konzorcium Miskolcon megrendezett információs rendezvényén a projektek sikeres és szabályos lezárásához kaphattak tanácsokat az érdeklődő vállalkozók és tanácsadóik. 2012 áprilisától a KAVOSZ Zrt. által vezetett konzorcium – melynek további tagjai a VOSZ és az MKIK – mint Támogatás Közvetítő vesz részt a „Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére” című programban, az Észak-Magyarországi régióban. A program keretében a vállalkozások vissza nem térítendő támogatást nyerhettek el többek között üzleti terv, megvalósíthatósági tanulmány, szervezeti átvilágítás, on-line megjelenés, kockázat elemzés, jogi szaktanácsadás, marketingstratégia, illetve egyéb, a vállalkozás működését elősegítő tanácsadói tevékenységek finanszírozására. A sikeres pályázók maximum 8 millió forintos támogatást kaphattak akkreditált tanácsadó cégek szolgáltatásainak igénybe vételére, az egyes projektek összköltségének 50 százalékáig.
A támogatások kifizetése a tartalmi és formai előírásoknak megfelelően összeállított záró dokumentáció határidőben való leadását követően lehetséges, ezért a konzorcium munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy segítsék a pályázókat a dokumentumok szabályos benyújtásában.
A program keretében a régióban 382 érvényes pályázat érkezett be, és 105 támogatási szerződést kötött meg a KAVOSZ Pályázati Konzorcium. A támogatott projektek közül 76 már sikeresen le is zárult, ezekre összesen több 204 millió forint támogatást folyósítottak.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek